Харківщину відвідала урядова делегація Республіки Таджикістан

В залі офіційних делегацій Будинку рад відбулася зустріч керівництва області з урядовою делегацією Республіки Таджикістан у складі Міністра освіти Таджикістану Абдуджаббора Рахманова та Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Таджикістан в Україні Шухрата Султонова.

Харківщину представляли голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту та депутатської діяльності, перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Микола Тітов, заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків і міжнародних відносин облдержадміністрації Анатолій Педешко, начальник Головного управління освіти і науки облдержадміністрації Роман Шаповал.

Сторони обговорили реалії та перспективи співпраці. Зокрема, шляхи поглиблення зв’язків у галузі освіти. На Харківщині 7 вишів співпрацюють з навчальними установами Таджикістану: НТУ «ХПІ», Харківський національний університет радіоелектроніки, Національний фармацевтичний університет, Харківський національний економічний університет, Харківський національний медичний університет, Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, Харківський національний аграрний університет ім.В.Докучаєва.

У Харкові також отримують освіту близько 300 студентів з Республіки Таджикістан.

Під час зустрічі було досягнуто домовленості щодо створення філіалів харківських вузів у Таджикістані і, навпаки, філіалів навчальних закладів Республіки Таджикістан у Харківській області.

Джерело