На Харківщині пройдуть тренінги з децентралізації

Тренінги організовує проект «Підтримка розвитку громади зсередини», що здійснюється Українським інститутом міжнародної політики у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в рамках проекту Українська ініціатива зміцнення громадської довіри (UCBI), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) .

Цільовою аудиторією проекту «Підтримка розвитку громади зсередини» є представники місцевих органів влади, представники громадського сектора (місцевий та регіональний рівень), місцеві активісти та групи з Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Луганської та Донецької областей. Очікується, що навчання пройдуть 175 осіб.

Завданнями тренінгу є:

• Роз’яснити поточний хід реформи з децентралізації, що була розпочата у 2015, перші здобутки та труднощі. Важливість стратегічного підходу до управління та розвитку власних громад ;
  • Надати навички з застосування проектного менеджменту у роботі міст /громад у визначених цільових групах;
  • Стимулювати спільну роботу органів місцевого самоврядування та громадянського суспільства у визначенні пріоритетів розвитку, стратегуванні, втіленні визначених пріоритетів та моніторингу результативності і ефективності впроваджених змін.

В Харківській області учасниками проекту будуть такі міста – Лозова, Чугуїв, Ізюм, Куп’янськ, Первомайськ, Балаклія, Люботин, Валки, Пісочин, Старий Салтів, Красноград, Мерефа.

Тренінги відбуватимуться 21-23 січня та 28-30 січня 2016 року. З кожного міста буде відібрано по 2-3 представники місцевих ОГС.

Джерело