Експертне обговорення «Як громади можуть спланувати відновлення та розвиток місцевої економіки?». Презентація результатів дослідження

11 жовтня об 11:00 у пресцентрі Українського кризового медіа-центру відбудеться презентація результатів дослідження та експертне обговорення на тему «Як громади можуть спланувати відновлення та розвиток місцевої економіки?».

Участь у обговоренні візьмуть представники програм міжнародної допомоги, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, місцевого самоврядування та бізнесу, експерти, журналісти. Захід організовує Програма USAID DOBRE спільно з Українським кризовим медіа-центром.

Учасники обговорять підходи до планування процесів відновлення економіки громад, які можливо використовувати під час війни. Озвучать ролі органів місцевого самоврядування в залученні інвесторів та підтримці місцевого бізнесу. Назвуть інструменти залучення бізнесу до процесів відновлення громад на кращих практиках громад партнерів Програми USAID DOBRE, зібрані під час дослідження.

Ключові питання обговорення:

  • Як громади можуть спланувати відновлення та розвиток місцевої економіки?
  • Які підходи й механізми з відновлення та розвитку місцевої економіки використовує Програма USAID DOBRE?
  • Яка ситуація та виклики в громадах із відновленням місцевої економіки? Яка підтримка є найбільш критичною на найближчий час?
  • Чому без місцевого бізнесу відновлення значно ускладниться і як залучити бізнес до процесів відновлення громад?
  • Роль ОМС у залученні інвестора й підтримці місцевого бізнесу: зерновий коридор в Європу
  • Як підходи до планування відновлення економіки громад варто використовувати під час війни?

Стежити за подією можна буде онлайн на сторінках Програма DOBREУкраїнський кризовий медіа-центрДецентралізація, а також на Youtube-каналі DOBREпрактики | УКМЦ. Також ви можете приєднатися до події у Zoom – для цього необхідно зареєструватися за лінком.

Також за новинами експертного обговорення можна стежити у події на Facebook.

Цей захід та зроблені дослідження відбуваються в межах програми розвитку «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що фінансується міжнародною організацією Global Communities та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

***

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це дев’ятирічна програма, що виконується Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма DOBRE тісно співпрацює зі 100 територіальними громадами (ТГ) у десяти областях України, щоб допомогти їм реалізувати переваги та справитися із викликами, які приносить децентралізація. Програма DOBRE надає технічну та матеріальну підтримку ТГ задля допомоги їм здійснювати урядування відкрито та підзвітно; відповідати на потреби громадян; підтримувати активну залученість громадян до прийняття рішень та вироблення політик. Підтримка з боку Програми DOBRE враховує низку секторів: стратегічне планування; просторове планування; фінансове управління; надання муніципальних послуг; місцевий економічний розвиток; зміцнення спроможності органів місцевого самоврядування; практики доброго урядування; а також гендерно орієнтовані та молодіжні політики. Упродовж 2022-2025 років Програма DOBRE співпрацюватиме напряму із щонайменше з 60 ТГ України, аби допомогти їм подолати наслідки війни, відновити та відбудувати, і продовжувати їхню траєкторію позитивного та сталого розвитку. Партнерами Глобал Ком’юнітіз у консорціумі виконавців Програми DOBRE є Український кризовий медіа-центр (УКМЦ), Фонд розвитку місцевої демократії ім. Єжи Регульського (FSLD/FRDL), та Малопольська школа публічної адміністрації при Краківському університеті економіки (MSAP/UEK), Польща.

* за матеріалами сайту "Децентралізація"

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...