Стартував прийом заявок на участь в конкурсі «Разом в майбутнє»

Пройшло засідання Конкурсного комітету обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», на якому було затверджено конкурсну документацію. А також вирішено з 6 січня розпочати прийом та реєстрацію конкурсних заявок міні-проектів на п’ятий, ювілейний рік проведення«Разом в майбутнє». Подати заявку на участь в конкурсі можна буде до 7 березня поточного року.

Під час засідання членами Комітету був затверджений план проведення конкурсу в 2016 році. Згідно з ним розгляд та оцінювання міні-проектів, а також визначення міні-проектів - переможців конкурсу триватиме до 8 квітня. А внесення змін до обласного бюджету в частині передачі субвенцій відповідним районним та міським бюджетам прогнозовано здійснити до 29 квітня.

Членами Комітету було акцентовано на тому, що з цього року Положенням про порядок проведення конкурсу визначено три основні номінації, за якими обиратимуться міні-проекти - переможці:

• «Енергоефективність та енергозбереження» (заміна старих вікон та дверей на енергозберігаючі, утеплення приміщень соціальної сфери та житлових будинків, заміна систем опалення, заміна систем освітлення приміщень та вулиць в населених пунктах, упровадження інших інноваційних енергозберігаючих технологій);
  • «Чисте довкілля» (будівництво та реконструкція водозабірних споруд, водопровідних та каналізаційних очисних споруд із застосуванням новітніх технологій та обладнання, зокрема в сільських населених пунктах; упорядкування зон санітарної охорони джерел питного водопостачання; упровадження установок доочищення питної води; облаштування майданчиків для збору твердих побутових відходів; здійснення інших заходів, спрямованих на поліпшення екологічної ситуації на території громади);
  • «Добробут громад» (благоустрій територій громад; облаштування сенсорних кімнат, приміщень для психологічної реабілітації дітей-інвалідів та їх батьків, центрів громадських ініціатив, гармонійного розвитку та комунікації, соціальної адаптації людей похилого віку, дітей, молоді, майстерень для відновлення народних традицій тощо).

Нагадаємо, що обсяг фінансування одного міні-проекту в 2016 році визначений в сумі до 200 тис. грн.

Прийом міні-проектів у паперовому вигляді здійснюватиметься секретаріатом Конкурсного комітету у робочі дні з 09:00 до 18:00 за адресою: м. Харків, майдан Свободи, 5, Держпром, 1-й під’їзд, 1-й поверх, к.3 або поштовим відправленням на адресу: 61200, м. Харків, вул. Сумська, 64, Харківська обласна рада, Конкурсний комітет.

Додатково. Матеріали для подання заявок: