Реалізація інвестиційних проектів за рахунок коштів ДФРР

Органи місцевого самоврядування мають активніше долучатися до розробки інвестиційних проектів у сфері енергоефективності та енергозбереження, які можуть бути реалізовані у 2016 році за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Для здійснення прозорого відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть фінансуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, Мінрегіоном розроблена Оn-line платформа ДФРР (http://dfrr.minregion.gov.ua/). На цій платформі розміщено: нормативно-правову базу, перелік інвестиційних програм і проектів в розрізі регіонів з визначенням їх статусу та описом».

Фінансування проектів здійснюється за умови відповідності пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку, стратегіях розвитку регіонів та планам заходів з їх реалізації.  Інвестиційні проекти, які сприяють співробітництву територіальних громад повинні мати договір внесений у реєстр.   Підтримка  добровільно об’єднаних територіальних громад відбувається за умови  внесення їх до державного реєстру як юридичні особи публічного права.

Реєстрація проекту

Нормативно-правова база Державного фонду регіонального розвитку

1. Стаття 24-1 "Державний фонд регіонального розвитку" Бюджетного кодексу України
  2. Закон України "Про засади державної регіональної політики"
  3. Державна стратегія регіонального розвитку України на період до 2020 року
  4. Постанова Кабінету Міністрів України від 18 березня 2015 року № 195 "Питання використання у 2015 році коштів державного фонду регіонального розвитку"
  5. Постанова Кабінету Міністрів України від 18 березня 2015 року № 196 "Деякі питання державного фонду регіонального розвитку"
  6. Наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства "Питання підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку" (№ 80, від 24 квітня 2015 року)
  7. Форма інвестиційної програми і проекту регіонального розвитку, що може реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку
  8. Форма технічного завдання на інвестиційну програму і проект регіонального розвитку, що може реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку
  9. Перелік документів, які подаються Мінрегіону для оцінки відповідності вимогам законодавства інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку
  10. Форма з оцінювання інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку
  11. Методичні рекомендації щодо заповнення Форми інвестиційної програми, проекту регіонального розвитку, що претендує на отримання фінансування за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку
  12. Проект Постанови КМУ "Про затвердження Порядку розроблення регіональних стратегій розвитку і планів заходів з їх реалізації"
  13. Чинна Постанова КМУ від 16 листопада 2011 року №1186 "Про затвердження Порядку розроблення, проведення моніторингу та оцінки реалізації регіональних стратегій розвитку"
  14. Методичні рекомендації щодо розроблення регіональних стратегій розвитку і планів заходів з їх реалізації

На сьогодні у Асоціації об’єдналися 456 рад різного рівня (з 474), що складає 96 % від загальної кількості рад регіону:
-    Харківська обласна рада;
-    27 районних рад;