Зустріч Президента Республіки Словенія з керівництвом харківської області

У рамках офіційного візиту до Харкова Президент Республіки Словенія Даніло Тюрк зустрівся з головою Харківської обласної ради Сергієм Черновим, головою обласної державної адміністрації Михайлом Добкіним та Харківським міським головою Геннадієм Кернесом.

Під час зустрічі сторони підписали Меморандум про співпрацю між Харківською міською радою та словенською компанією «RІКО d.o.o.». Від імені Харківської міської ради Меморандум підписав міський голова Геннадій Кернес, від імені компанії - генеральний директор Янез Шкрабец.

Компанія «RІКО d.o.o.» має великий досвід у сфері розробки технологій у металообробній промисловості, автомобіле- і авіабудуванні, обробці деревини, переробки відходів виробництва, галузі енергетики та будівельної промисловості.

"Візит Даніла Тюрка до Харкова - початок нового етапу взаємовідносин між Україною та Словенією" - таку точку зору висловив голова Харківської обласної ради, Президент Асоціації Сергій Чернов після завершення офіційного візиту до Харкова Президента Республіки Словенія Даніла Тюрка.

«У нас зі Словенією глибокі гуманітарні зв’язки. А сьогодн  підписаніі двосторонні угоди з країною, яка з 2004 року в Європейському Союзі. Я вважаю, що це сигнал всьому європейському співтовариству, бізнесу що з Харковом можна реалізовувати проекти, які працюють на економіку країни та її народу», - підкреслив Сергій Чернов.

Голова обласної ради також зазначив, що, відлітаючи з Харкова, Президент Республіки Словенія Даніло Тюрк дуже тепло відгукнувся про побачене у нашому місті, що, безумовно, сприятиме зміцненню ділових зв’язків та розвитку співпраці.