Дергачівська громада: зміцнюємо продовольчу безпеку

В Харківській області продовжується реалізація програми, яка має на меті посилення продовольчої безпеки територіальних громад та підтримку розвитку приватних домогосподарств.

Сьогодні в м. Дергачах відбулася низка заходів з безоплатної передачі мешканцям курчат, кормів та обладнання.

За дорученням президента Асоціації, голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко участь у заходах взяли заступник виконавчого директора Асоціації –  Ольга Штрикун та керівник Центру інформаційно-методичної і правової допомоги та розвитку громад Асоціації – Сергій Азізян.

Курчата, комбікорми та подрібнювачі зерна були роздані за підтримки Міжнародної гуманітарної організації Corus International у партнерстві з  “ГО Харківський обласний центр дорадництва” та Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області.

Напередодні громадяни пройшли курс лекцій з відновлення засобів існування у сільському господарстві та з догляду і вирощування домашніх птахів, їх ефективного використання у домашньому господарстві. Мешканці Дергачівщини, які успішно здали тести за результатами навчання сьогодні змогли поповнити власні господарства, зміцнивши продовольчу безпеку.

Мета проєкту - підтримати жителів сільської місцевості України, на життя яких вплинула війна.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...