Загальні збори Асоціації

Сьогодні у Харкові під головуванням президента Асоціації, голови обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко в режимі відео-конференції відбулися Загальні збори Асоціації.

У зборах взяли участь Євген Іванов, заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації, Олександр Новак - перший заступник Харківського міського голови, керівники структурних підрозділів ХОВА, керівники підрозділів Головного управління ДПС України в Харківській області, голови районних  та місцевих рад, військових адміністрацій.

Учасники разом з керівниками відповідних структур державної виконавчої влади обговорили невідкладні питання, які стосуються важливих завдань місцевих рад на період воєнного стану. 

Так, зокрема було розглянуто питання про роботу місцевих рад щодо виконання новел податкового законодавства в умовах воєнного стану, яке спрямоване на збереження та розвиток економічного потенціалу територіальних громад.

Обговорено також питання організаційно-правового забезпечення місцевими радами фіксації фактів та відшкодування збитків від пошкодження (руйнації) житла та об’єктів нерухомості  територіальних громад області внаслідок збройної російської агресії.

За підсумками Загальних зборів прийнято низку рекомендацій для керівників територіальних громад області, спрямованих на підвищення ефективності роботи місцевих рад під час війни, а Виконавчій дирекції Асоціації доручено проведення інформаційної роботи зі збору, узагальнення та підготовки пропозицій щодо вирішення проблемних питань, які можуть виникати в роботі рад з урахуванням воєнного стану та ведення активних бойових дій на території Харківської області.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...