Податкове законодавство в умовах воєнного стану

обговорено під час Загальних зборів Асоціації та прийняті рекомендації для керівників територіальних громад  області.

З питання про сприяння органів місцевого самоврядування області збереженню та розвитку економічного потенціалу територіальних громад шляхом реалізації новел податкового законодавства в умовах воєнного стану учасників Загальних зборів Асоціації поінформували Андрій Дорожко - директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної військової адміністрації та  Зоя Цигульова - начальник управління економічного аналізу Головного управління ДПС у Харківській області.

В ході обговорення було вирішено, що керівникам територіальних громад  необхідно проводити постійну системну роз’яснювальну роботу з сільськогосподарськими підприємствами, які здійснюють діяльність на території відповідної громади, з метою визначення земельних ділянок, які потенційно засмічені вибухонебезпечними предметами, та можливості отримання податкових пільг на них зі сплати земельного податку і орендної плати. У разі необхідності долучати до роботи представників територіальних підрозділів ДСНС, ДПС, інших зацікавлених осіб.       

Окрім того, була підкреслена важливість надання інформації Головному управлінню ДПС у Харківській області щодо рішень місцевих рад про встановлення податкових пільг зі сплати місцевих податків і зборів, прийнятих на підставі заяв платників податків про визнання земельних ділянок непридатними для використання у зв'язку з потенційною загрозою їх забруднення вибухонебезпечними предметами.

Місцевим радам рекомендовано систематично інформувати податкову службу про прийняті ними рішення щодо:

  • встановлення ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в розмірі, меншому за розмір податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, встановлений рішенням відповідного органу місцевого самоврядування для певного типу об'єктів нерухомого майна, що сплачується на відповідній території;
  • звільнення від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки об'єктів нерухомого майна, що зазнали незначних пошкоджень внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України.

Відповідне рішення було схвалено членами Асоціації.

 

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...