Організаційно-правова робота місцевих рад в умовах воєнного стану

Сьогодні під час Загальних зборів Асоціації було розглянуто питання організаційно-правового забезпечення місцевими радами фіксації фактів та відшкодування збитків від пошкодження (руйнації) житла та об’єктів нерухомості  територіальних громад області внаслідок збройної російської агресії.

З інформацією виступив  Антон Коротовських - директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної військової адміністрації, головний архітектор області.

За результатами обговорення учасники Загальних зборів схвалили проведену інформаційну та організаційно-правову роботу Виконавчої дирекції Асоціації у співпраці з Харківською обласною радою, Харківською обласною військовою адміністрацією, Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого, ГО «Інститут прикладних гуманітарних досліджень», Українською асоціацією районних та обласних рад та за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні, а також підготовку Методичних матеріалів щодо актуальних питань практики фіксації фактів та відшкодування збитків від пошкодження і руйнування житла та об’єктів нерухомості територіальних громад внаслідок російської збройної агресії.

Виконавчій дирекції Асоціації доручено проведення подальшої роботи щодо збору проблемних питань з фіксації фактів пошкодження (руйнації) житла та об’єктів нерухомості  територіальних громад області внаслідок збройної російської агресії, які виникають у місцевих рад під час практичного застосування відповідного законодавства та із вищеназваними структурами надавати практичну допомогу.

 

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...