Засідання робочої групи з підготовки книги «Почесні громадяни Харківської області»

відбулося у Будинку рад.

Голова Президії Ради Почесних громадян, перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації Микола Тітов заслухав звіт відповідального секретаря авторського колективу, члена Національної спілки письменників України Анатолія Стожука, який повідомив, що нариси про Почесних громадян області підготовлені та погоджені з ними. Загальна кількість нарисів складає 50. Окрім того, підготовлена стаття із історії Харківщини.

Микола Тітов надав доручення підготувати кольорову роздруківку макету для погодження з Президією ради Почесних громадян.

Нагадуємо, що видання готується за рішенням Харківської обласної ради, Харківської обласної державної адміністрації та Асоціації органів місцевого самоврядування з нагоди 250-річчя утворення Слобідсько-Української губернії з центром у місті Харкові, 150-річчя запровадження на Слобожанщині земства та 30-річчя заснування Європейської Хартії місцевого самоврядування.

Книгу складають не тільки нариси-розповіді про Почесних громадян Харківської області, наводяться їхні офіційні біографії, мальовується життєвий шлях і звершення у галузях трудової діяльності, в яких вони досягли суспільного визнання, але й символіка області, нарис із історії Харківщини.

Видання розраховане на широкі читацькі кола: викладачів, студентів, учнів загальноосвітніх шкіл, краєзнавців та всіх тих, хто цікавиться історією рідного краю.