Циркунівська громада отримала від U-LEAD міжнародну допомогу на понад 30 тисяч євро

Територія Циркунівської сільської ради, що на Харківщині, суттєво постраждала під час війни, громада була окупована з першого дня вторгнення, а після звільнення – постійно піддається обстрілам. 

Циркунівській громаді була надана допомога від Програми «U-LEAD з Європою» у вигляді необхідних інструментів для ліквідації наслідків обстрілів та окупації. Мова йде про вуличний освітлювач, генератори, пили, баки для води, набори для ВПО тощо.


Попри порівняно стабільну ситуацію з електропостачанням у країні, території громади досі частково залишаються без світла. Це зумовлено наслідками окупації та постійними обстрілами їхніх населених пунктів. Про це розповів Ігор Кузьменко, перший заступник голови Циркунівської сільської військової адміністрації:

“Ми вдячні U-LEAD за надану допомогу, зокрема за генератори, які ми використовуємо й сьогодні. Адже деякі наші населені пункти без електроенергії з першого дня повномасштабної війни й дотепер. Ми маємо значні пошкодження критичної інфраструктури, тож генератори стають у нагоді. Ми використовуємо їх, щоб забезпечити населення водою за допомогою насосів. А ще, у спеціально визначені години та дні, розміщуємо їх у доступних для населення місцях для зарядки телефонів, павербанків тощо. Працює з генератором і Намет незламності”.

Ігор Кузьменко зазначає, що є робота й бензопилам: волонтери та працівники комунальних служб розбирають завали – пилять дошки, дерева, а також заготовлюють дрова. Отримані баки використовують для роздачі питної води населенню: один у гуманітарному хабі, інший — на одній із вулиць громади.

“Люди повертаються додому та долучаються до наведення ладу, але технічних ресурсів нам не вистачає. Ми потребуємо техніки для ремонту системи електропостачання, будівельних матеріалів, техніки для розбору завалів та відбудови, бензопил”, — сказав він.

Як повідомила Оксана Черкас, керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Харківській області, Циркунівська громада була однією з понад 30 громад Харківщини, які отримали у 2022 році гуманітарну допомогу від U-LEAD.

* за матеріалами сайту "Децентралізація"

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...