Фонд Східна Європа та CASE-Україна оголошують конкурс грантів для проведення адвокаційних кампаній в рамках проекту «Ціна держави». Проект реалізується Фондом Східна Європа та CASE-Україна за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Метою проекту, який розпочався в січні 2014р., є залучення широких кіл громадськості, ЗМІ, організацій громадянського суспільства (ОГС) до процесів моніторингу публічних фінансів та формування державного та місцевих бюджетів. В рамках проекту проводяться аналітичні дослідження та розробляються рекомендації для уряду України, адаптовані директиви щодо бюджетної підтримки Європейського Союзу для уряду України, створено платформу громадських організацій, які зацікавлені в підвищенні своєї компетенції у сфері публічних фінансів. Також в рамках проекту розроблений інтерактивний веб-сайт www.costua.com, який дає змогу ознайомитися з основними параметрами бюджету України у простій та доступній формі. Проект також працює з журналістами з метою навчити їх використовувати розроблені в рамках проекту ресурси, щоб вони могли в зрозумілій формі доносити складну економічну інформацію до власної аудиторії.

Цим оголошенням про конкурс розпочинається черговий етап проекту, в рамках якого будуть підтримані ініціативи громадських організацій, що передбачають проведення адвокаційних кампаній (кампаній громадянського представництва) в сфері управління публічними фінансами на національному та місцевому рівнях.

Загальні цілі конкурсу є такими:
- підвищення прозорості бюджетів різного рівня, зокрема сприяння створенню ефективних процедур громадської участі у формуванні бюджетів та моніторинг їх виконання;
- підвищення обізнаності громадськості про бюджетний процес, планування та управління бюджетами різного рівня;
- підвищення спроможності місцевих ОГС у процесах формування та моніторингу реалізації цільових програм бюджетів місцевого рівня.

До участі у конкурсі запрошуються офіційно зареєстровані організації громадянського суспільства з усіх регіонів України, що знаходяться на території, підконтрольній уряду України, які мають достатні матеріальні ресурси і кваліфікований персонал та здатні реалізувати відповідний проект.

Детальну інформацію про конкурс можна отримати на веб-сайті Фонду Східна Європа www.eef.org.ua в Розділі «Конкурси». Аплікаційні форми знаходяться у Розділі «Рекомендації».

Всі заявки мають бути надіслані на адресу електронної пошти: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду не пізніше 24-ї години 12 травня 2015 р.

Питання щодо цього конкурсу можна надсилати у письмовій формі на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду до 30 квітня 2015 року.

Обласний конкурс "Разом в майбутнє"

Нормативні документи конкурсу міні-проектів "Разом в майбутнє":

1. Рішення Харківської обласної ради від 18 серпня 2011 року № 227-VI «Про запровадження обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад, затвердження Положення про нього та про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Харківській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 вересня 2010 року № 1805-V (зі змінами)».
  2. Розпорядження голови обласної ради від 26 грудня 2017 року № 200 «Про утворення Конкурсного комітету обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», затвердження його персонального складу та визнання деяких розпоряджень голови обласної ради такими, що втратили чинність».

3. Рішення Харківської обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ «Про затвердження Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад "Разом в майбутнє"».
  4. Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» (Додаток до рішення обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ).

Подати заявку на участь у конкурсі (онлайн)