Сергій Чернов візьме участь у засіданні Конституційної комісії

Сьогодні у Києві друге засідання Конституційної комісії, очолюваної головою Верховної Ради України Володимиром Гройсманом. Участь у роботі комісії братиме голова Харківської обласної ради, президент Української асоціації районних та обласних рад Сергій Чернов.

На засіданні буде затверджений персональний склад робочих груп за трьома напрямками – права людини, реформа правосуддя, децентралізація влади та розвиток місцевого самоврядування. Саме за такими блоками відбуватиметься формування пропозицій щодо внесення змін до Основного закону.

Конституційна комісія у першу чергу займеться напрацюванням проекту децентралізації влади, щоб ухвалити ці зміни вже восени цього року.

До складу комісії, що затверджений Указом Президента України 31 березня поточного року, увійшли колишні Президенти України, провідні фахівці у сфері конституційного права, народні депутати, експерти з міжнародних організацій. Усього 72 особи. Перше засідання Конституційної комісії відбулось 6 квітня.