Харківська та Кіровоградська обласні ради поглиблюють співпрацю

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та голова Кіровоградської обласної ради Микола Ковальчук сьогодні підписали Угоду про співробітництво між Харківською обласною радою та Кіровоградською обласною радою.

Підставою для підписання Угоди є взаємна зацікавленість Харківської та Кіровоградської областей у подальшому поглибленні та розширенні двосторонньої співпраці в соціально-економічній, науково-технічній, культурній сферах, екології та раціональному використанні природних ресурсів, розвитку територіальних громад та реформуванні місцевого самоврядування, прагнення подальшого розвитку та зміцнення взаємних зв’язків.

У рамках Угоди передбачається співпраця Сторін у пріоритетних напрямах розширення та поглиблення економічних, культурних та політичних зв’язків між регіонами; підвищення рівня ефективності діяльності органів місцевого самоврядування. Угода укладена з метою забезпечення не лише взаємовигідних, стійких економічних, а й наукових та соціально-культурних зв’язків між Харківською та Кіровоградською областями.

Як зазначив Сергій Чернов, для кожної області, яка зацікавлена у розвитку міжрегіонального співробітництва, подібні угоди мають велике значення. «Кожний регіон має свою специфіку і великий не реалізований потенціал. Обмінюючись досвідом, спільно використовуючи такий потенціал, ми можемо створити сприятливі умови для розвитку бізнесу, промисловості, поглибити співпрацю між науковими і освітянськими установами, зміцнити культурні зв’язки», - сказав голова Харківської обласної ради.

«Ми вибудовуємо єдину сім’ю – Україну. Наведення таких місточків між Заходом, Центром, Сходом держави об’єднує нашу країну, наш етнос, нашу культуру», - сказав Микола Ковальчук. Голова Кіровоградської обласної ради високо оцінив перспективи поєднання зусиль двох регіонів – промислово розвинутої Харківщини і Кіровоградщини, яка має значний аграрний і сировинний потенціал.