Закон України «Про службу в органах місцевого самоврядування»

 Сьогодні  відбулося  у дистанційному режимі  під керівництвом Віталія Безгіна,

голови підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування чергове засідання Робочої групи з обговорення положень законопроєкту  №6504 «Про службу в органах місцевого самоврядування» до другого читання.

 Перший віцепрезидент – виконавчий директор Асоціації Микола Тітов, як член Робочої, групи взяв участь та виступив під час засідання.

 Члени Робочої групи, експерти обговорили деякі положення щодо: можливості призначення на службу в органах місцевого самоврядування осіб, які мають подвійне і більше громадянство; порядку визначення рівня володіння державною мовою; можливість призначення на посаду, яка стала вакантна, не пізніше одного року, без конкурсу, учасника, особу, яка зайняла друге місце у цьому конкурсі; особливості проведення засідання конкурсної комісії, в тому числі щодо дистанційної участі членів комісії, застосування відеофіксації, необхідності єдиних підходів організації роботи комісій. Учасники погодились, що  НАДС  має розробити Методику та інші рекомендації з цих питань, які мають попередньо обговорюватись з всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування та реєструватись у Міністерстві юстиції України. Учасники схвалили також пропозицію НАДСу щодо необхідності утворення єдиного порталу вакансій публічної служби.

Продовження обговорення інших положень законопроєкту заплановане на 20 лютого 2023 року.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...