Пропозиції щодо удосконалення бюджетного законодавства

будуть підготовлені Асоціацією. Про це повідомив президент Асоціації, голова облради Сергій Чернов сьогодні під час відкриття семінару для голів місцевих рад Харківщини.

У Будинку рад зібралися голови районних рад, міські, селищні, сільські  голови,  голови бюджетних комісій, депутати, експерти з питань оподаткування для обговорення Законів України «Про державний бюджет України на 2015 рік», «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформи міжбюджетних відносин», «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи».

Учасники розглянули основні зміни до бюджетного та податкового законодавства, проблемні питання бюджетної децентралізації, новацій в законодавстві по земельному податку та місцевих податках і зборах, податку на доходи фізичних осіб, податку на нерухоме майно, транспортному податку, акцизному податку тощо

З доповідями виступили експерт Проекту Ради Європи Юрій Ганущак, експерт Української асоціації районних та обласних рад по реформуванню державних фінансів  Сергій Марченко, представники ГУ Міндоходів у Харківській області Яна Чуб,  Надія Мещерякова, Інна Калюжна, Владислав Мартинов, Людмила Панаріна.

У ході дискусії виступили й керівники органів місцевого самоврядування.

За підсумками семінару готується ряд пропозицій з метою удосконалення положень законодавства.

Карта-схема територіальних громад та районів Харківської області.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 53 громади, 7 районних рад та Харківська обласна рада, що складає 95,3% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...