Аналіз стану та потреб деокупованих громад з акцентом на гуманітарну ситуацію та доступність адміністративних послуг

Проєкт міжнародної технічної допомоги PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» презентував аналіз ситуації у деокупованих громадах України з акцентом на гуманітарну ситуацію та доступність адміністративних послуг.


У зустрічі взяли участь представники проєктів ПРООН, Ради Європи, «Підтримка децентралізації в Україні», SALAR International, представники ОВА деокупованих областей.

Результати моніторингу презентував Василь Сегін, полісі координатор проєкту PROSTO, під час зустрічі кластеру з адмінпослуг Ради Донорів. Ігор Оніщук, експерт проєкту «Підтримка децентралізації в Україні», представив аналіз стану виконання місцевих бюджетів за 9 місяців 2022 року.

Зі вступними словами щодо ситуації у деокупованих громадах виступили представники Уряду, Верховної Ради України, Посольства Швеції в Україні:

  • Сергій Шаршов, генеральний директор Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування Міністерства розвитку громад та територій;
  • Марина Бобраницька, заступниця начальника управління - начальниця відділу з питань моніторингу якості послуг та розвитку цифрових інструментів Міністерства цифрової трансформації України;
  • Лариса Білозір, народна депутатка, голова підкомітету з питань адміністративних послуг та адміністративних процедур;
  • Адам Амберг, керівник Sida (шведського агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку) в Україні.

За результатами моніторингу та у координації з партнерами, проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» планує надати кризову підтримку деокупованим громадам в аспекті покращення якості надання послуг на місцях.

Аналіз стану та потреб деокупованих громад

Карти за результатами моніторингу (українською)

Карти за результатами моніторингу (англійською)

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...