Почесні громадяни Харківської області

Звання "Почесний громадянин Харківської області" є найвищою обласною відзнакою, що присвоюється жителям Харківської області, регіонів України, громадянам інших країн в знак великої поваги до їх політичної та громадської діяльності, а також за вагомий внесок у розвиток Харківського регіону у сферах економіки, культури, мистецтва, спорту, науки та інших сферах суспільно-громадського життя, що сприяло піднесенню авторитету регіону як на державному, так і на міжнародному рівні.

Початок розділу

ШКОДОВСЬКИЙ Юрій Михайлович

16 листопада 1947 р. - 15 травня 2020 р.

У 1971 р. закінчив Харківський інженерно-будівельний інститут, спеціальність - архітектура.

З 1965 – 10.1965 – кресляр управління п/с № 91 м. Харків.

10.1965 - 05.1966 – кресляр-конструктор «Укрміськбудпроект», м. Харків.

05.1966 – 07.1968 – Технік «Укрміськбудпроект», м. Харків.

07.1968 – 09.1969 – старший технік «Укрміськбудпроект», м. Харків.

09.1969 – 06.1971 – в.о. архітектора «Укрміськбудпроект», м. Харків.

06.1971 – 11.1971 – архітектор «Укрміськбудпроект», м. Харків.

11.1971 – 11.1972 – служба в армії.

01.1973 – 03.1975 – старший архітектор в АБВ-1 інституту «Укрміськбудпроект», м. Харків.

03.1975 – 07.1975 – керівник групи в АБВ-1 інституту «Укрміськбудпроект», м. Харків.

07.1975 – 12.1975 – керівник майстерні в АБВ-3 АБВ-1 інституту «Укрміськбудпроект», м. Харків.

12.1975 – 10.1982 – керівник бригади-ГАПа комплексної архітектурно-будівельної майстерні №3 інституту «Укрміськбудпроект», м. Харків.

10.1982 – 07.1983 – т.в.о. начальника, начальник комплексної архітектурно-будівельної майстерні №3 інституту «Укрміськбудпроект», м. Харків.

07.1983 – 12.1988 – заступник начальника Головного управління архітектури та містобудування Харківського міськвиконкому.

12.1988-11.1994 – заступник начальника Головного управління архітектури та містобудування Харківського міськвиконкому.

11.1994 – 04.1998 - начальник міського управління архітектури м. Харкова - заступник начальника Головного управління архітектури та містобудування Харківського міськвиконкому.

04.1998 – 06.2001 – начальник управління містобудування та архітектури Головного управління міського господарства Харківської міської ради .

06.2001 – 05.2008 – начальник управління містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації.

05.2008-07.2008 – в.о. ректора, завідувач кафедри урбаністики Харківського державного технічного університету будівництва та архітектури.

10.2011 – по теперішній час - ректор завідувач кафедри урбаністики Харківського національного університету будівництва та архітектури.

Нагороди і почесні звання: «Заслужений архітектор України» (1997 р.), дійсний член Української академії архітектури (1997 р.), медаль Жукова (1998 р.), Лауреат Державної премії в галузі архітектури (2001 р.), знак «Відмінник освіти України» (2002 р.), почесна медаль «Золота Каріатида» (2002 р.), почесне звання «Народний архітектор України» (2004 р.), почесна відзнака Харківської обласної ради «Слобожанська слава» (2006 р.), орден Ярослава Мудрого V ступеня (2007 р.), почесний професор Харківської національної академії міського господарства (2007 р.), дійсний член (академік) інженерної академії України (2012 р).

У складі Асоціації об’єдналися 382 ради різного рівня, що складає 96,7% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 18 об’єднаних територіальних громад