Почесні громадяни Харківської області

Звання "Почесний громадянин Харківської області" є найвищою обласною відзнакою, що присвоюється жителям Харківської області, регіонів України, громадянам інших країн в знак великої поваги до їх політичної та громадської діяльності, а також за вагомий внесок у розвиток Харківського регіону у сферах економіки, культури, мистецтва, спорту, науки та інших сферах суспільно-громадського життя, що сприяло піднесенню авторитету регіону як на державному, так і на міжнародному рівні.

Початок розділу

ТОЛУБКО Володимир Борисович

Народний депутат України І скл. (1990-94); начальник Харківського вищого військового командно-інженерного училища  ракетних війська (1990-1992рр.); начальник Харківського гарнізону і начальник Харківського військового університету (1992-1999 рр.); перший заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України – заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України з військової розвідки (1999-2000рр.);  начальник Національної академії оборони України (2000-2005рр.); член Президії Вищої атестаційної комісії України; радник Міністра Кабінету Міністрів України; доктор технічних наук, професор, генерал-полковник