Тетяна Єгорова-Луценко підписала меморандум про співпрацю обласної ради, Громадської організації «ЕММАУС» та Фонду AVSI

Від Фонду AVSI документ підписав головний представник AVSI в Східному регіоні країни Франческо Форнарі (представник генерального секретаря фонду Джампаоло Сільвестрі), від Громадської організації «ЕММАУС» - керівник некомерційних проєктів Фонду AVSI Катерина Малбієва, яка представляла виконавчого директора організації Анастасію Золотову. Підписання відбулось у Харкові.
В рамках Меморандуму з Харківською обласною радою пропонується подальша реалізація проєктів, які спрямовані на надання гуманітарної допомоги, організації рекреаційних занять для дітей територіальних громад Харківщини.
Заплановано також облаштування 7 пунктів безпечного перебування дітей та 3 цифрових центрів в територіальних громадах Харківської області.
Довідково: Фонд AVSI (Асоціація добровольців міжнародної служби) – це некомерційна неурядова організація, заснована у 1972 році в Чезені, Італія, яка бере участь у більш ніж 130 проєктах співробітництва у галузі розвитку у 30 країнах. Персонал налічує 1,3 тис співробітників та 1 тис волонтерів.
Громадська організація Еммаус з 2010 року реалізує комплексну програму з адаптації до самостійного життя молоді з інвалідністю та випускників інтернатів.
В межах реагування на військову агресію в Україні впроваджує проєктну діяльність, яка спрямована на надання гуманітарної допомоги, організації рекреаційних занять для дітей та іншої допомоги мешканцям Харківської області.
На цей час ГО Еммаус у співпраці з фондом AVSI розповсюдили 87 500 продуктових наборів, більшість з яких була направлена у громади Харківської області.
Передали шкільні рюкзаки та наборів шкільного приладдя для школярів Харкова, Височанської та Ізюмської територіальних громад. Провели ремонтні роботи чотирьох закладів освіти Височанської територіальної громади. Надали одноразову матеріальну допомогу понад ста мешканцям Харківської області.
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...