У Сахновщинській громаді вручили почесну відзнаку Харківської обласної ради «Слобожанська слава» Георгію ЧОРНОМУ

12 жовтня в Сахновщинську громаду для презентації своєї книги «Хто ми є, українці?» приїздив український науковець, письменник, лауреат багатьох наукових та літературних премій, уродженець села Дубові Гряди та почесний громадянин Сахновщинської громади - Георгій ЧОРНИЙ.

На презентацію книги завітали заступник керуючого справами виконавчого апарату Харківської обласної ради Максим КОЛІНЬКО, голова Красноградської районної ради Володимир ПТИШНИК, депутат Харківської обласної ради Армен БАКМАНЯН, голова Сахновщинської селищної ради Володимир СУЄЦЬКИЙ, працівники різних закладів, установ та організацій Сахновщинської громади, депутати та жителі громади.

Максим КОЛІНЬКО та Армен БАКМАНЯН виконали важливу місію – вручили почесну відзнаку Харківської обласної ради «Слобожанська слава» Георгію Петровичу ЧОРНОМУ.

Від керівників лунали поздоровлення та подяки за працю Георгію Петровичу до яких долучився й очільник Сахновщинського осередку всеукраїнської громадської організації «Суспільна Служба України» Володимир Прокопович ВАКУЛЕНКО. Який від імені Канадської Фундації «Енциклопедія Українознавства» та громадської організації «Суспільна Служба українців Канади» на чолі з Олегом ІВАНУСІВ та Боженою ІВАНУСІВ відповідно, поздоровив письменника з почесною нагородою. Копії цих листів урочисто було передано директорці Сахновщинського музею Ніні ПРЯДКО.

Перед початком презентації книги Георгій ЧОРНИЙ провів біографічний екскурс: розповів про шкільні роки, ракетобудування, людей, які відіграли визначальну роль в його житті (відзначивши тодішніх сахновщинських вчителів), свої досягнення, робочі подорожі та про весь свій життєвий шлях. У своїй промові науковець не раз наголосив на тому, що зараз за мету собі взяв просвітництво та роботу з молоддю, бо саме вони майбутнє України, тільки вони у змозі зберегти історію нашої Батьківщини, досліджувати її та передати спогади нащадкам.

Книгу «Хто ми є, українці?» письменник представив у двох екземплярах – україномовну та англомовну. Декілька друкованих книг з авторським підписом, які науковець взяв із собою, він подарував Сахновщинській бібліотеці, інші – роздав охочим. Партію книг «Київ досвітній» Георгій ЧОРНИЙ віддав Володимиру ПТИШНИКУ, який направить їх до Красноградських бібліотек та музеїв.

У гостей заходу була можливість поспілкуватись з письменником, тому слухачі активно висловлювали слова вдячності, свої емоції від розповідей, ставили свої запитання та цікавились його діяльністю та життям.

Наукові книги написані Георгієм ЧОРНИМ сприяють зміцненню авторитету України на теренах інших держав, виконують просвітницьку функцію для читачів, розвінчують міфи російської пропаганди та історичними фактами доводять державність України. Георгій Петрович своєю працею та позицією вкотре довів учасникам зустрічі, українському народові, пропагандистам та агресорам, людям інших національностей, що Україна - це держава з віковою історією. Ми на своїй землі, говоримо своєю мовою, звемось подібно тому, що прописано в історичних джерелах і відстоюємо свободу та незалежність нашої України, як робили це роки тому наші предки.

Сахновщинська громада багата на талановитих людей, які досліджують та продовжують творити історію цілої держави. Пишаємось цим та закликаємо вас читати українське, вчити та цікавитись історією України, підтримувати державу в нелегкий для неї час і за таких умов ми обов’язково переможемо!

Віримо в Україну та її людей! Слава Україні!

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...