Триває прийом робіт на конкурс для дітей та молоді «Місцеве самоврядування – це ми!»

Цього року вже втретє за ініціативою голови Харківської обласної ради Сергія Чернова на Харківщині проходитиме конкурс для дітей та молоді «Місцеве самоврядування – це ми!».

Основна мета проведення – популяризація діяльності органів місцевого самоврядування в Україні, інформування молоді про роль та специфіку діяльності органів місцевого самоврядування, підвищення інтересу до розвитку локальної демократії в Україні, підвищення рівня знань підлітків у сфері державного управління.

Завдання Конкурсу — виховання грамотної та активної молоді.

Конкурс проводиться серед школярів та студентів. У рамках Конкурсу передбачені наступні номінації:

- Кращий індивідуальний графічний твір «Моя громада» (для дітей віком до 17 років);

- Олімпіада з питань теорії та практики організації місцевої влади (для дітей віком до 17 років);

- Краща індивідуальна письмова робота на тему «Що таке місцеве самоврядування?» (для дітей віком до 17 років);

- Краща індивідуальна письмова робота на тему: «Яке місцеве самоврядування нам потрібно?»;

- Краща колективна письмова робота на тему: «Ми знаємо, як це зробити!»;

- Брейн-ринг серед студентських команд вузів Харківської області на знання українського законодавства у сфері місцевого самоврядування.

Загальні умови Конкурсу

Учасники Конкурсу мають право подавати заявки на участь у кількох номінаціях.

У кожній номінації учасник може представити лише одну роботу.

Письмові твори мають бути написані українською або російською мовами та не перевищувати обсягу у 10000 друкованих знаків. Кожен твір автор підписує власноруч та разом із заявкою надає до оргкомітету. У заявці обов'язково зазначається, на яку номінацію висувається твір. До участі у Конкурсі допускаються графічні (малюнки, саморобки тощо) та письмові (нариси, есе тощо), колективні та індивідуальні твори, створені протягом року.

Для номінації «Кращий індивідуальний письмовий твір на тему «Що таке місцеве самоврядування?» допускаються до участі у Конкурсі як прозаїчні твори, так і вірші. Твір повинен мати публіцистичне або аналітичне спрямування.

Для номінацій: «Краща індивідуальна робота на тему: «Яке місцеве самоврядування нам потрібно?» та «Краща колективна письмова робота на тему: «Ми знаємо, як це зробити!» допускаються до участі у Конкурсі роботи аналітичного спрямування, які оцінюють стан місцевого самоврядування в Україні, окремі проблеми територіальних громад та шляхи вирішення цих проблем. Перевага віддаватиметься творам, у яких розглядаються проблеми участі молоді у вирішенні питань місцевого значення.

Для участі у номінації «Брейн-ринг» допускаються команди студентів з 6 осіб. Кожна команда може мати до 2 запасних гравців.

Останній день подання заявок - 30 вересня 2014 року включно.

Заявки і твори для участі у Конкурсі приймаються за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64, к. 96. Харківська обласна рада (з поміткою – «На Конкурс»).

Телефон для довідок: (057) 700-53-05

Форми заявок, які необхідно заповнити для участі у Конкурсі:

Заявка 1

Заявка 2

Заявка 3

Обласний конкурс "Разом в майбутнє"

Нормативні документи конкурсу міні-проектів "Разом в майбутнє":

1. Рішення Харківської обласної ради від 18 серпня 2011 року № 227-VI «Про запровадження обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад, затвердження Положення про нього та про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Харківській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 вересня 2010 року № 1805-V (зі змінами)».
  2. Розпорядження голови обласної ради від 26 грудня 2017 року № 200 «Про утворення Конкурсного комітету обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», затвердження його персонального складу та визнання деяких розпоряджень голови обласної ради такими, що втратили чинність».

3. Рішення Харківської обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ «Про затвердження Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад "Разом в майбутнє"».
  4. Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» (Додаток до рішення обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ).

Подати заявку на участь у конкурсі (онлайн)