У Києві розпочав роботу саміт Миру

Саміт Миру, на якому більше двохсот представників органів місцевого самоврядування, бізнесу та громадськості, говоритимуть про децентралізацію влади в Україні, триватиме два дні. До складу делегації Харківщини увійшли голови постійних комісій облради, керівники райрад, депутати різних рівнів. Учасникам Саміту направив вітання голова Харківської обласної ради, президент Української Асоціації районних та обласних рад Сергій Чернов.

Шановні друзі, колеги!

Щиро вітаю учасників першого в історії України Саміту Миру!

Криза завжди є каталізатором у пошуку нових ідей та форм розвитку суспільства. Сьогоднішній Саміт Миру – яскраве тому підтвердження. Зібравши громадськість, владу та бізнес за одним столом у цей непростий для нашої держави період, переконаний, нам вдасться знайти ефективні шляхи врегулювання ситуації.

Кожен із присутніх сьогодні на Саміті чітко усвідомлює, що сила територіальної громади, регіону та країни загалом у громадській ініціативі та фінансовій спроможності її реалізувати. Тож саме децентралізація влади може стати надійним підґрунтям для економічного зростання України.

Передовий європейський досвід децентралізації говорить про величезний обсяг можливостей, які відкриються перед нами. Але успіх цієї, на мій погляд, найбільш знакової вітчизняної реформи залежить від скоординованості й наполегливості, точності та вивіреності рішень.

Зичу учасникам Саміту плідної роботи у групах та панельних дискусіях, в обговоренні та ухваленні рішень. Узагальнені рекомендації провідних фахівців та експертів стануть невід’ємною складовою напрацювань, завдяки яким найближчим часом буде втілена реформа, що забезпечить процвітання наших громад та розвиток територій.

Президент Української асоціації

районних та обласних рад,