На пленарному засіданні депутати ухвалять рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області»

Сьогодні у малій залі Будинку рад відбулося засідання Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області». Провів його заступник голови Експертної ради Олександр Жданов.

Члени Експертної ради розглянули документи та клопотання про присвоєння звання 14 жителям Харківщини. Згідно з Положенням про звання, Експертна рада попередньо відібрала 5 кандидатур. Остаточне рішення прийматимуть депутати обласної ради на найближчому пленарному засіданні.

Починаючи з 2006 року, найвище в регіоні звання «Почесний громадянин Харківської області» щорічно присвоюється п’яти особам в знак великої поваги до їх політичної та громадської діяльності, а також за вагомий внесок у розвиток Харківського регіону у сферах економіки, культури, мистецтва, спорту, науки та інших сферах суспільно-громадського життя, що сприяло піднесенню авторитету регіону як на державному, так і на міжнародному рівні.

На сьогодні звання «Почесний громадянин Харківської області» удостоєно 40 людей, чиї ім’я та досягнення назавжди вписані в Книгу Почесних громадян Харківської області.