Українсько-польський проект з інноваційних методів роботи з молоддю запрошує до участі

Фундація «Добра Воля» із Кракова (Польща) разом із Міжнародною Школою Рівних Можливостей з Києва (Україна) запрошують членів організацій, які працюють із молоддю в Києві, Київській області та сусідніх областях,до участі восвітньому проекті, що охоплює інноваційні методи роботи з молоддю, спрямовані на зміцнення громадських зв’язків та сприяння розвитку громадянського суспільства.

Проект складається з двох етапів. Перший етап являє собою дистанційне навчання (на платформі e-learning) на тему громадянського суспільства, прав людини та діяльності третього сектора. Всі активні учасники/учасниці цього етапу отримають сертифікати на підтвердження участі у проекті, а найактивніші будуть запрошені на 9-тиденне навчання, яке проходитиме у Києві у другій половині червня 2014 року. Це будуть практичні заняття, в одній із двох груп (на вибір):

1 Вивчення методики соціального театру. Соціальний театрє різновидом театру, який впливає на процес громадянської освіти та сприяє зміні свідомості. Метою соціального театру є відкриття нових можливостей до позитивних змін у сучасному суспільстві. Головною рисою театру такого роду є використання театрального дійства для того, аби дати можливість молодим людям повірити в себе, сприяти розвитку творчої особистості. Творцями театрального дійства такого типу не є професійні актори чи представники інших театральних професій, а зацікавлені конкретною проблемою люди або такі, що належать до спільноти, яка має пряме відношення до тієї чи іншої проблеми.

2) Проведення антидискримінаційного, зокрема ґендерного, моніторингу. Це методика, яка допомагає виявити та подолати порушення прав людини, у тому числі і права жінки. Його метою є вивчення того, як у країні діють юридично визнані антидискримінаційні закони. Заняття будуть зосереджені на підготовці учасників та учасниць до впроваждження в Україні положень «Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації жінок» (Convention on the Elimination of All Forms of Discrimination against Women, CEDAW).

Після закінчення навчання учасники/учасниці протягом трьох місяців будуть реалізовувати власні проекти із застосуванням вивченого методу. Ті, хто створять найкращі проекти, будуть запрошені на зустріч до Кракова у жовтні 2014 року.

Просимо зголошуватися осіб, які щонайменше упродовж двох років працюють із молоддю і представляють неурядову громадську організацію чи неформальну групу. Вік учасників/учасниць - від 18 років. Верхньої вікової межі немає.

Участь у проекті безкоштовна. Особи, які не проживають у Києві, будуть забезпечені житлом та харчуванням за умови самостійної оплати транспортних витрат (проектом передбачена обмежена кількість таких учасників до 5 осіб).

Просимо усіх зацікавлених у проходженні навчання запросити анкету на Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Контактна особа Ірина Конченкова

Обласний конкурс "Разом в майбутнє"

Нормативні документи конкурсу міні-проектів "Разом в майбутнє":

1. Рішення Харківської обласної ради від 18 серпня 2011 року № 227-VI «Про запровадження обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад, затвердження Положення про нього та про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Харківській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 вересня 2010 року № 1805-V (зі змінами)».
  2. Розпорядження голови обласної ради від 26 грудня 2017 року № 200 «Про утворення Конкурсного комітету обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», затвердження його персонального складу та визнання деяких розпоряджень голови обласної ради такими, що втратили чинність».

3. Рішення Харківської обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ «Про затвердження Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад "Разом в майбутнє"».
  4. Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» (Додаток до рішення обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ).

Подати заявку на участь у конкурсі (онлайн)