Грантовий конкурс "Моніторинг судового процесу з метою оцінки застосування Кримінального процесуального кодексу України"

За ініціативи Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за підтримки Програми розвитку ООН в Україні (ПРООН), Проекту Ради Європи «Підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні», що фінансується Урядом Данії, та Департаменту юстиції США Посольства США в Україні проводиться грантовий конкурс «Моніторинг судового процесу з метою оцінки застосування Кримінального процесуального кодексу України».

Прийняття нового Кримінального процесуального кодексу від 13 квітня 2012 року стало одним із найбільших кроків у напрямі реформи кримінальної юстиції в Україні, який наблизив норми кримінально-процесуального права до європейських стандартів. Зокрема, новий КПК створює додаткові гарантії захисту прав та свобод людини на стадії досудового розслідування, процесуальні гарантії захисту учасників судового процесу та запроваджує перевірені в Європі процедури у національний кримінальний процес. Проте надзвичайно важливим є належне застосування КПК, вивчення питань, які потребують додаткової уваги.

Метою пілотного проекту «Моніторинг судового процесу з метою оцінки застосування Кримінального процесуального кодексу України» є:
• отримання об’єктивної фактичної інформації про тенденції та практику застосування КПК у судах за даними пілотного моніторингу, що буде реалізований у Києві;
• визначення основних напрямів діяльності для проведення тренінгів та інших заходів для посилення спроможностей представників громадянського суспільства;
• розробка рекомендацій щодо вдосконалення КПК та практики його застосування у відповідності до національних стандартів та стандартів Європейського суду з прав людини.

У нижченаведеному документі викладені критерії відповідності вимогам конкурсу, процес подання та відбору проектних пропозицій, а також вимоги до моніторингу та критерії оцінки виконання конкретних завдань в частині діяльності з моніторингу та збору даних в рамках зазначеної вище ініціативи.

Кінцевий термін прийому проектних пропозицій: 25 березня 2014 року.

Джерело : ombudsman.gov.ua

Обласний конкурс "Разом в майбутнє"

Нормативні документи конкурсу міні-проектів "Разом в майбутнє":

1. Рішення Харківської обласної ради від 18 серпня 2011 року № 227-VI «Про запровадження обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад, затвердження Положення про нього та про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Харківській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 вересня 2010 року № 1805-V (зі змінами)».
  2. Розпорядження голови обласної ради від 26 грудня 2017 року № 200 «Про утворення Конкурсного комітету обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», затвердження його персонального складу та визнання деяких розпоряджень голови обласної ради такими, що втратили чинність».

3. Рішення Харківської обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ «Про затвердження Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад "Разом в майбутнє"».
  4. Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» (Додаток до рішення обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ).

Подати заявку на участь у конкурсі (онлайн)