Конкурс малих грантів 2014 від представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Києві

Запрошуємо до участі громадські (неприбуткові) організації та ініціативні групи з України, які вмотивовані за допомогою практичних і невеликих за обсягом активних дій (проектів) зробити внесок у розвитку громадянського суспільства в Україні та долучитися до активної участі в демократичних процесах у своєму оточенні як на локальному, так і на державному рівнях.

Проекти, які будуть підтримані в 2014 році, мають бути в рамках наступних тематичних пріоритетів:
Громадська активність у розвитку міста (участь громадян у ревіталізації й модернізації міського простору; пошук механізмів залучення громадських і культурних ініціатив до процесів планування та розвитку міста; соціальне мистецтво та репрезентація різноманіття (у сенсі «human diversity») в урбаністичному ландшафті.
Феміністичні ініціативи (інформаційно-освітні проекти, кампанії, дискусійні та інноваційні проекти, які відкрито артикулюють феміністичні цінності в різних сферах суспільного життя).
Гендер і різноманіття (відкриті інформаційно-освітні й адвокаційні кампанії, що спрямовані на подолання дискримінації або формування позитивної видимості за ознаками гендеру та етнічної приналежності, кольору шкіри, місця або країни походження, класу, сексуальної орієнтації, фізичної спроможності, віку тощо).
Боротьба зі зміною клімату (збов'язання України щодо змін клімату в рамках Європейського енергетичного співтовариства, зменшення викидів СО2, зокрема через державне регулювання транспортної галузі, адаптація до змін клімату, міжнародний переговорний процес щодо підписання Пост-Кіотської угоди)
Атомна енергетика без майбутнього (продовження терміну експлуатації існуючих реакторів в України, добудова двох нових реакторів на Хмельницькій АЕС, побудова Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива на території Чорнобильської АЕС, екологічні проблеми, що пов’язані з видобутком уранової руди в Україні).

Перевага буде надана проектам, які в рамках вищезгаданих тематичних пріоритетів відповідатимуть таким вимогам:
проекти від організацій/ ініціативних груп, які ще не мали досвіду співпраці із Представництвом Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні;
проект передбачає конкретні результати, які змінюють суспільні практики в Україні у відповідності до європейських цінностей;
проект має інноваційний характер (як за формою, так і за змістом);
проект поширює та спирається на ліво-ліберальні ідеї та цінності (такі як соціальна справедливість, солідарність, інтернаціоналізм, толерантність, гуманізм тощо);
проект буде реалізований організацією-заявницею/ ініціативною групою навіть у тому разі, якщо не отримає фінансової підтримки з боку Фонду.

Не будуть підтримані Фондом наступні проекти:
благодійні проекти та акції;
проекти, що передбачають заходи, які дублюють функції державних установ чи органів місцевого самоврядування;
написання дисертаційних (докторських) досліджень і видання авторських монографій та публікацій;
медичні проекти, зокрема проекти, що спрямовані на лікування та профілактику захворювань (у тому числі ВІЛ/СНІДу);
комерційні проекти або проекти з комерційним підґрунтям;
проекти з розробки чи створення технічних ноу-хау та приладів;
проекти, більше ніж 30% бюджету яких складають гонорари та/або придбання обладнання.

Типи проектів:

Фінансуються суспільно значущі проекти, спрямовані на широку цільову аудиторію, як наприклад:
дослідницькі проекти з публічною презентацією результатів;
просвітницькі заходи (семінари, конференції, круглі столи, форуми тощо);
мистецькі проекти (фестивалі, культурні події);
публічні дискусійні заходи (подіумні дискусії, дебати тощо);
будь-які інші креативні типи проектів.

Обсяг гранту:

Максимальна сума фінансової допомоги в реалізації проекту становить 20000 гривень. У 2014 році планується надання до восьми малих грантів.

Термін реалізації проекту:
всі проекти повинні бути реалізовані в термін з 1 червня 2014 року до 15 жовтня 2014 року;
заключні фінансовий та змістовний звіти, виконано згідно з вимогами Фонду, потрібно надіслати до 31 жовтня 2014 року до офісу Представництва Фонду ім. Гайнріха Бьолля у Києві.

Термін та процедура подачі заявок:
формуляри проектної заявки та кошторису проекту можна знайти за адресою;
проектна заявка на участь у конкурсі подається українською або російською мовами;
Документи потрібно надіслати в електронній формі на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду . Розглядаються виключно ті проектні заявки, які в електронному вигляді в повному обсязі надійшли до 15 березня 2014 року до Представництва Фонду в Києві на вказану електронну адресу.
Після відправлення пакету документів за якийсь час ви отримаєте підтвердження про отримання документів на свою електронну адресу.

Більше інформації тут.

Контакти:
Представництво Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні
Юлія Попова

Обласний конкурс "Разом в майбутнє"

Нормативні документи конкурсу міні-проектів "Разом в майбутнє":

1. Рішення Харківської обласної ради від 18 серпня 2011 року № 227-VI «Про запровадження обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад, затвердження Положення про нього та про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Харківській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 вересня 2010 року № 1805-V (зі змінами)».
  2. Розпорядження голови обласної ради від 26 грудня 2017 року № 200 «Про утворення Конкурсного комітету обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», затвердження його персонального складу та визнання деяких розпоряджень голови обласної ради такими, що втратили чинність».

3. Рішення Харківської обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ «Про затвердження Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад "Разом в майбутнє"».
  4. Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» (Додаток до рішення обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ).

Подати заявку на участь у конкурсі (онлайн)