Фонд сприяння демократії Посольства США запрошує українські громадські організації взяти участь у конкурсі проектів, спрямованих на попередження торгівлі людьми в Україні, судове переслідування та покарання злочинців, залучених до торгівлі людьми, а також захист потерпілих від торгівлі людьми.

Завданням конкурсу є перешкоджання торгівлі людьми та будь-якому виду експлуатації людини, включно із сексуальною та трудовою.

Фонд сприяння демократії зацікавлений у фінансуванні проектів, які запропонують інноваційні підходи в протидії торгівлі людьми, зможуть підвищити рівень громадської обізнаності населення, створити та зміцнити політичну волю, залучити ресурси до боротьби із торгівлею людьми, а також посилити юридичні та інституційні спроможності організацій, які необхідні для попередження торгівлі людьми.

Проектні пропозиції можуть складатися з наступних компонентів:

- Кампанії з адвокації та посилення інституційних спроможностей організацій через вдосконалення та розробку законодавчих та нормативних актів; навчання працівників державних органів, служб та громадських організацій тому, як надавати ефективні та якісні послуги у сфері протидії торгівлі людьми та допомоги постраждалим;

- Попередження торгівлі людьми, у тому числі проведення цільових акцій та масштабних інформаційних кампаній стосовно різних видів торгівлі людьми;

- Захист, реабілітація, та реінтеграція постраждалих від торгівлі людьми задля їхньої повної суспільної адаптації, а також надання допомоги у юридичній і судовій сфері та отриманні грошових компенсацій;

- Захист дітей та молоді;

- Подолання стигматизації по відношенню до постраждалих від торгівлі людьми з боку населення;

- Мобілізація ініціативних груп та громадянського суспільства в Україні та на міжнародному рівні;

- Посилення економічних спроможностей з метою підвищення економічного потенціалу постраждалих від торгівлі людьми та обраних груп ризику;

- Налагодження співпраці між громадянським суспільством та силовими структурами;

- Навчальні кампанії для допомоги постраждалим від торгівлі людьми;

- Тренінги для працівників, які надають первинну допомогу постраждалим від торгівлі людьми, в тому числі для соціальних служб, міліції, прокуратури та судів;

- Освітня робота із сільськими мешканцями, або із вразливими категоріями населення;

- Всебічне висвітлення у ЗМІ сучасних викликів та загроз у сфері торгівлі людьми;

- Шляхи вирішення проблеми торгівлі людьми в Україні та за її межами.

Кінцевий термін подачі всіх заявок – 4 лютого 2014 року о 12:00

Детальні умови

Заявки із позначкою “Протидія торгівлі людьми” повинні бути надіслані електронною

Джерело : ukraine.usembassy.gov

Обласний конкурс "Разом в майбутнє"

Нормативні документи конкурсу міні-проектів "Разом в майбутнє":

1. Рішення Харківської обласної ради від 18 серпня 2011 року № 227-VI «Про запровадження обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад, затвердження Положення про нього та про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Харківській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 вересня 2010 року № 1805-V (зі змінами)».
  2. Розпорядження голови обласної ради від 26 грудня 2017 року № 200 «Про утворення Конкурсного комітету обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», затвердження його персонального складу та визнання деяких розпоряджень голови обласної ради такими, що втратили чинність».

3. Рішення Харківської обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ «Про затвердження Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад "Разом в майбутнє"».
  4. Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» (Додаток до рішення обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ).

Подати заявку на участь у конкурсі (онлайн)