Адміністративна процедура - Верховна Рада прийняла закон з пропозиціями Президента

17 лютого Верховна Рада України прийняла в цілому з пропозиціями Президента законопроєкт про адміністративну процедуру (№3475), який дозволить врегулювати процедурну частину відносин громадян і бізнесу з органами влади.

Як повідомлялося, законопроєкт має забезпечити безпосередню участь громадянина у прийнятті рішення, яке його стосується, право висловити свою позицію і бути вислуханим до моменту прийняття відповідного рішення.

Також законопроєкт впроваджує поняття "зацікавлені осіби"- люди, яких прямо або опосередковано стосується те чи інше рішення органу влади.

Крім того, за законопроєктом, органи влади повинні мотивувати свої негативні (несприятливі) адміністративні рішення і повною мірою роз’яснювати людям, як їх можна оскаржувати.

Важливо також, що законопроєкт унеможливлює бюрократизацію в органах влади, робить взаємодію зручною та передбачуваною, а рішення - збалансованими.

Нагадаємо, законопроєкт про адміністративну процедуру Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому 16 листопада 2021 року, але 8 грудня 2021 року Президент повернув законопроєкт зі своїми пропозиціями

 

https://youtu.be/bSUBYfnFpw4

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...