Відбулося пленарне засідання позачергової ХХХІІ сесії Валківської районної ради

Відповідно до розпорядження голови Валківської районної ради Яцини Ю.Д. 24 грудня 2013 року о 10.00 годині відбулося пленарне засідання позачергової ХХХІІ сесії Валківської районної ради. В ході пленарного засідання депутатами було опрацьовано декілька невідкладних питань з метою вирішення проблем місцевого значення, в тому числі і питання фінансового та майнового характеру, розв’язання низки питань спільної власності територіальних громад району, затвердження нормативної грошової оцінки землі.

З метою забезпечення умов для успішного завершення бюджетного року та ефективного використання бюджетних коштів, недопущення заборгованостей із соціальних виплат, заробітної плати, оплати спожитих енергоносіїв, врахувавши клопотання керівників бюджетних установ, головних розпорядників коштів районного бюджету та висновки фінансового управління райдержадміністрації, депутати підтримали пропозицію щодо внесення змін до кошторисів бюджетних установ, затвердивши відповідне рішення.

Рішенням сесії внесені зміни до районного бюджету на 2013 рік. За рахунок додаткової дотації на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів для виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ збільшено доходну частину районного бюджету в сумі 1млн. 331тис. 671 грн. Зазначені кошти направлені на виплату заробітної плати працівникам медичних та освітніх установ району. Додаткову дотацію з державного бюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів отримали Валківська міська та Костівська сільська ради.

На виконання рішення Харківської обласної ради від 19 грудня 2013 року Валківською районною радою прийняте рішення «Про прийняття із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міста Валківського району медичного обладнання».

В «різному» головою районної ради були зачитані листи директора Валківського районного Будинку дитячої та юнацької творчості, Благодатненського та Гонтовоярського сільських голів та Ков᾿язького селищного голови з подяками депутатам районної ради Походящому В.І., Бондарю М.О., Жорнику А.М., Буряку В.І., Ребру К.І., Деркачу Ю.М. за дієву систематичну підтримку та надання матеріальної допомоги територіальним громадам, закладам освіти, медицини, забезпечення новорічних подарунків для дошкільнят, підтримку творчої молоді та спорту, допомогу в організації святкових заходів та інше. Голова висловив щиру подяку депутатам за їх активну роботу в громадах та підтримку місцевих ініціатив.

Голова районної державної адміністрації Холодний О.М. в своєму виступі інформував про успішне завершення бюджетного року – без боргів по заробітній платі та оплаті комунальних платежів. Подякував всім депутатам районної ради, керівникам сільгосппідприємств, які допомагають закладам освіти. - 2013 рік для нас був не простий, але попри всі проблеми ми впорались із найважчими завданнями. Нам вдалося скоротити більшу частину боргів минулих років, напрацювати нові схеми роботи у всіх галузях - в економіці, освіті, медицині. В цьому році три загальноосвітні школи району обладнано внутрішніми туалетами і таким чином були завершені роботи по обладнанню внутрішніх туалетів в сільських школах , вулиці багатьох населених пунктів облаштовані освітленням у нічний час, оптимізовано рух шкільних автобусів, переведено на економне опалення деякі бюджетні установи та багато інших досягнень, - наголосив голова райдержадміністрації.

Закриваючи останню в цьому році сесію районної ради, голова ради Юрій Яцина привітав присутніх із новорічними святами, що наближаються, подякував всім депутатам за підтримку ініціатив голови районної ради, редактору районної газети «Сільські новини» - за висвітлення діяльності районної влади, а головам місцевих рад, керівникам підприємств, установ, організацій – за тісну співпрацю протягом року, та запросив всіх присутніх взяти участь в загальнорайонному молебні «За всіх і за все», який відбудеться 30 грудня о 10.00 годині у Свято-Преображенському Храмі міста Валки.

А наприкінці пленарного засідання до районної ради святкового передноворічного настрою додали присутнім новорічні гості – Дід Мороз із Снігуркою, які завітали на сесію та у віршованому виступі дякували депутатам районної ради та районній владі в особі Олександра Холодного та Юрія Яцини, депутатам обласної ради Давидовій Л.І. та Казаковій В.С., народному депутату України Олександру Біловолу за їх депутатську роботу, турботу про Валківщину.