Конкурс грантів від компанії «Монсанто Україна»

Компанія «Монсанто Україна» оголошує конкурс грантів для програми підтримки ініціатив сільських громад. Основна місія програми – поліпшення життя людей у сільській місцевості шляхом згуртування громад, підвищення громадської свідомості та соціальної активності для вирішення місцевих проблем.

Наглядова Рада програми приймає пропозиції проектів, які спрямовані на розвиток громад у сільській місцевості за такими напрямами:

• проведення освітніх програм, спрямованих на покращення освіти у сільських громадах, зокрема підтримка шкіл, бібліотек, наукових центрів, навчальних програм для фермерів;
• підвищення ролі громад у вирішенні проблем соціального розвитку (у тому числі облаштування місць відпочинку та спорту, підтримка будинків для дітей-сиріт, центрів для людей з особливими потребами) та забезпеченні інших місцевих потреб;
• сприяння розвитку малого підприємництва за рахунок проведення тренінгових програм та програм професійної освіти.

Відбір пропозицій проектів здійснюється у два етапи: на першому етапі про проект подається коротка інформація українською мовою, на другий етап (після початкового відбору Наглядовою Радою проекту) – більш детальна інформація англійською мовою. Щоб отримати аплікаційну форму, необхідно звернутись за адресою електронної пошти Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду (координатор – Юлія Тірошко).

Подання заявок на перший етап відбувається до 15 листопада 2013 року. Після отримання повідомлення про попередній відбір до 30 листопада 2013 року, апліканти отримають запрошення подати більш детальну інформацію до 31 грудня 2013 року. Остаточне рішення про отримувачів грантів буде оголошено 15 лютого 2014 року.

Отримати фінансування проектів від компанії «Монсанто Україна» можуть неурядові організації та благодійні фонди, а також ініціативні групи громадян.

Максимальний розмір гранту, що може бути наданий – 200 000 грн. Проекти не повинні мати жодного зв’язку з комерційною діяльністю компанії «Монсанто». Проектна діяльність може бути розрахована на термін до 12 місяців.

Джерело : Монсанто Україна

Автор : Юлія Тірошко

Обласний конкурс "Разом в майбутнє"

Нормативні документи конкурсу міні-проектів "Разом в майбутнє":

1. Рішення Харківської обласної ради від 18 серпня 2011 року № 227-VI «Про запровадження обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад, затвердження Положення про нього та про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Харківській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 вересня 2010 року № 1805-V (зі змінами)».
  2. Розпорядження голови обласної ради від 26 грудня 2017 року № 200 «Про утворення Конкурсного комітету обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», затвердження його персонального складу та визнання деяких розпоряджень голови обласної ради такими, що втратили чинність».

3. Рішення Харківської обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ «Про затвердження Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад "Разом в майбутнє"».
  4. Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» (Додаток до рішення обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ).

Подати заявку на участь у конкурсі (онлайн)