Представник Слобожанщини бере участь у засіданні Генеральної асамблеї Асоціації європейських прикордонних регіонів

У м.Льєж (Бельгія) - Єврорегіон «Маас-Рейн», з 7 по 9 листопада 2013 року проводиться Генеральна асамблея Асоціації європейських прикордонних регіонів.

В рамках теми Генеральної асамблеї АЄПР «Європейські транскордонні міські і сільські інтегровані території. Проблеми і перспективи» представники єврорегіональных об'єднань обговорять питання, пов'язані з реалізацією Стратегії Європа-2020, зокрема питання формування стратегій для міських і сільських інтегрованих територій прикордонних регіонів з метою вирішення проблем забезпечення зайнятості молоді, розвитку транспортного забезпечення, проведення досліджень з питань розвитку транскордонного співробітництва, взаємодії транскордонних університетів, впровадження інновацій.

За підсумками роботи Генеральної асамблеї АЄПР буде прийнята підсумкова декларація, яку направлять урядам держав Європейського Союзу.

Слобожанщину на Генеральній асамблеї АЄПР представляє Наталія Гавкалова, професор, д.е.н., завідувач кафедри публічного адміністрування та регіональної економіки Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, яка виступить з доповіддю про розвиток прикордонного співробітництва Харківської та Бєлгородської областей, перспективи розвитку єврорегіонального співробітництва, пов'язані з відкриттям Інформаційного центру Асоціації європейських прикордонних регіонів у Харківському національному економічному університеті імені Семена Кузнеця.