Конкур малих-грантів по соціальній мобілізації громад у Вінницькій області для локальних НУО Вінниччини

Вінницький обласний комітет молодіжних організацій оголошує конкур малих-грантів по соціальній мобілізації громад у Вінницькій області для локальних НУО Вінниччини. Конкурс проводиться в рамках проекту «Соціальна мобілізація для розвитку громад, який впроваджується в партнерстві з громадською організацією «Наше Поділля» та Вінницьким прес-клубом розпочинає, за підтримки Національного фонду підтримки демократії (NED), США.

Мета грантового конкурсу: використовуючи досвід та знання отримані під час навчальних тренінгів та освітніх поїздок реалізувати ініціативи спрямовані на соціальну мобілізацію територіальних громад Вінницької області

Головним завданням конкурсу міні-грантів є: залучити місцеву громаду до вирішення важливих соціальних проблем, через створення міцних міжсекторних зв’язків та спільної відповідальності за розвиток місцевого суспільства.

Пріоритет надаватиметься проектам, які:
• Реалізовані/співфінансовані в партнерстві з представниками місцевого бізнесу, фондів місцевого розвитку чи влади (муніципалітету);
• спрямовані на розвиток громадянської активності в територіальних громадах;
• носять соціальну спрямованість;
• передбачають максимальне залучення до реалізації проекту жителів територіальних громад та співпадають з цілями громади;
• сприяють формуванню навиків спільної реалізації заходів та формування сталих мережевих об’єднань;
• матимуть довготривалі результати.

Заявки приймаються від: зареєстрованих відповідно до чинного законодавства України локальних громадських організацій, які діють у Вінницькій області.

Максимальний розмір міні-гранту, що надається проекту-переможцю - гривневий еквівалент 800 доларів США по комерційному курсу на міжбанківській валютній біржі на момент подачі заявки (організація, що подає заявку на конкурс, повинна забезпечити не менше 25% бюджету власним внеском або внеском своїх партнерів).

Не розглядатимуться проекти:
• політичних та релігійних організацій, органів державної влади та місцевого самоврядування, а також комерційних структур;
• які передбачають отримання прибутку;
• підтримані іншими спонсорами;
• подані пізніше кінцевого терміну прийняття заявок (20 вересня 2013 року);
• проекти подані без дотримання аплікаційної форми та відповідних додатків;
• у яких розмір фінансової підтримки, що запитується, перевищує максимально допустимий розмір.

Критерії оцінки проектів:
- реалістичність виконання проекту, наявність чіткого плану реалізації та визначеність результатів проекту;
- наявність співфінансування - мінімум 25% (власний внесок або внесок партнерів);
- наявність плану заходів направлених на широке інформування громадськості про проект.

Проекти мають починатися не раніше 1 жовтня 2013 р. і закінчуватися не пізніше 1 березня 2014 р. (закінченням реалізації проекту вважається прийняття організаторами конкурсу звіту про його реалізацію)

Кінцевий термін подання проектів – 20 вересня 2013 р. (дата подання документів визначається відповідно до поштового штемпеля на конверті)

Заявка на ґрант оформлюється відповідно до Аплікативної форми (додається) та повинна надсилатись поштою в 2 примірниках українською або російською мовою, а також копію проекту надсилати на електронну пошту: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Проекти надсилати поштою: Вінницький обласний комітет молодіжних організацій, а\с 2889, м Вінниця-27, індекс - 21027 (з позначкою, “Конкурс міні-ґрантів”)

Розгляд пропозицій здійснюється:
• незалежною комісією експертів.
• отримані конкурсні заявки, не рецензуються і не повертаються незалежно від результатів розгляду.

Про позитивний розгляд конкурсної заявки організатори повідомляють письмово та призначають дату підписання договору після попереднього інструктажу стосовно звітності за виконання проекту.

Форма заявки прикріплено до цього оголошення, також її можна отримати, звернувшись по нижче наведених координатах або на сайті www.mportal.vin.com.ua

Оголошення результатів конкурсу 1 жовтня 2013 року на сайті www.mportal.vin.com.ua.
тел.: (066) 731-35-69, Наталія
(0432) 69-87-59
(067) 974-27-97, Лариса

Джерело : Вінницький обласний комітет молодіжних організацій

Додатки : оголошення ( ogolohennya minigrant VOKMO-NED-2013.doc, 63 Kb )

Обласний конкурс "Разом в майбутнє"

Нормативні документи конкурсу міні-проектів "Разом в майбутнє":

1. Рішення Харківської обласної ради від 18 серпня 2011 року № 227-VI «Про запровадження обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад, затвердження Положення про нього та про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Харківській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 вересня 2010 року № 1805-V (зі змінами)».
  2. Розпорядження голови обласної ради від 26 грудня 2017 року № 200 «Про утворення Конкурсного комітету обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», затвердження його персонального складу та визнання деяких розпоряджень голови обласної ради такими, що втратили чинність».

3. Рішення Харківської обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ «Про затвердження Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад "Разом в майбутнє"».
  4. Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» (Додаток до рішення обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ).

Подати заявку на участь у конкурсі (онлайн)