Первомайська міська рада

Головна Довідник

64102, м. Первомайський, Проспект 40 років Перемоги, 1. Тел., факс (0-248) 3-21-41. E-mail. Веб -сайт.

Час вступу до Асоціації: 13 вересня 2007 року.

ПАМ’ЯТНИК ВОЇНАМ-ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТАМ ВІДКРИЛИ У ПЕРВОМАЙСЬКОМУ

В урочистому відкритті пам’ятника учасникам бойових дій на території інших держав взяли участь перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступник голови облдержадміністрації Василь Хома, голова Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков, керівники району Віктор Намчук та Андрій Біда.

«Дорогі земляки, мені дуже приємно бути тут разом із вами на цій знаковій події. Символічно, що пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам ми відкриваємо у дні 70-річчя визволення нашої слобожанської землі від фашистських загарбників. Сьогодні ми згадуємо тих хлопців, які воювали за наказом держави у різних гарячих точках світу, в Афганістані. Вони недолюбили, недовчились. Вони залишили матерів, наречених, дружин та друзів. Вони пішли з життя зовсім юними. Вони пішли з життя героями.

На цьому мітингу присутні ті, хто залишились живими. Ваше братство дуже міцне, вас поєднує сила духу та справжня дружба. Прошу вас, передайте весь свій життєвий досвід молоді. Дай Бог, щоб вони ніколи не пізнали тих жахів війни, які випали на вашу долю. Пам'ять у наших серцях має жити вічно. І до цього пам’ятника, переконана, будуть обов’язково приходити рідні та друзі, а ті, хто проїжджають поруч, обов’язково зупиняться на цьому місці», - сказала Олена Олешко.

Пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам відкрито на під’їзді до міста Первомайський поблизу села Маслівка. За словами ініціатора його встановлення та автора композиційної ідеї Віктора Намчука, ще планується упорядкування алеї пам’яті та нанесення на плити імен солдатів, які загинули під час бойових дій на території інших держав.

Новини м. Первомайський

Вівторок, 17 вересня 2013 19:58
Субота, 24 листопада 2012 22:02
Опубліковано: Субота, 20 жовтня 2012, 10:16 19 жовтня 2012 року в рамках проведення суботника, мер Сергій Теплицький разом зі співробітниками виконавчих органів