У Харкові проходить міжнародна інвестиційна конференція

Захід проходить за підтримки видавництва журналу «MINTRANS» та Державної установи «Офіс із залучення та підтримки інвестицій».

У конференції взяла участь віце-президент Асоціації, голова постійної комісії з питань бюджету Людмила Немикіна, депутати обласної ради.

Конференція має на меті створити платформу для співпраці державних та місцевих органів влади з міжнародними партнерами й представниками бізнесу для реалізації спільних проектів та успішного розвитку Харківщини та України.

«Впевнена, що така комунікація зараз на часі. Ми всі бачимо, що пандемія внесла свої корективи у роботу економіки країн усього світу. Тому пошук оптимальних рішень, як повернутися на докризовий рівень, дуже важливий, - сказала Валерія Мураєва, заступник голови Харківської обласної ради – Для Харківщини надзвичайно важливим питанням є розвиток міжнародного співробітництва та залучення інвестицій. І наші іноземні партнери мають бути впевнені, що мати справу з регіоном безпечно, вигідно і комфортно. Ми відкриті до співробітництва. Сьогоднішній захід – вдала можливість вкотре донести цей важливий меседж до міжнародної спільноти».

В рамках заходу передбачені дискусії на різні теми. Зокрема обговорення стосується перспектив української економіки в умовах пандемії, інвестиційних можливостей Харківщини та інших регіонів України, державно – приватного партнерства, розвитку інфраструктурних проєктів, співпраці з міжнародними фінансовими організаціями, цифрової трансформації для міст.

«Мені приємно бути запрошеним до Харкова. Я маю честь представляти країну-партнера, яка інвестує в Україну, у різноманітні сектори економіки. Пишаюся тим, що Швейцарія - п’ятий за розміром інвестор в Україну. Дуже часто люди мають неправильне уявлення про країну. І завдання української влади на різних рівнях презентувати Україну як європейську державу. Харків, безперечно, це європейське місто. Я завжди пояснюю швейцарцям справжню реальність: Україна - це відкритість і можливості», - зазначив Надзвичайний та Повноважний посол Швейцарії в Україні Клод Вільд.

Також під час конференції було підписано меморандуми про співробітництво Харкова з міжнародними партнерами у сфері екології та транспорту. Окрім того, у ході заходу презентували нові трамваї швейцарського виробництва, на яких незабаром їздитимуть харків’яни.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...