Конкурс міні-грантів для Криму в рамках проекту "Підвищення громадянської активності в Україні"

Громадська організація «People in Need» («Людина в біді», Прага, Чехія) у співпраці з Кримським правозахисним центром «Дія» (Сімферополь, АР Крим) запрошують громадські організації та ініціативи Криму до участі в конкурсі грантів в рамках проекту «Підвищення громадянської активності в Україні».

Мета проведення конкурсу:
Підвищення громадянської активності в сфері захисту прав людини та громадських інтересів.

Основні пріоритети конкурсу:
1. Рішення конкретних найбільш актуальних соціальних проблем Криму;
2. Залучення місцевих громад до громадської активності з акцентом на права людини;
3. Проведення публічних кампаній, хепінінгів, флеш-мобів та інших заходів на актуальні правозахисні теми Криму, України та інших країн пострадянського простору;
4. Інноваційний підхід до вирішення правозахисних проблем;
5. Розвиток співробітництва між кримськими ініціативними групами / організаціями, що працюють у правозахисній сфері;
6. Партнерські проекти з правозахисними організаціями інших українських областей.

Географія конкурсу:
Проекти, які подаються на конкурс, мають реалізовуватися в Криму (виняток становлять партнерські проекти, які можуть частково реалізовуватися в інших областях України).

В рамках конкурсу планується підтримати чотири проекти. Проекти можуть включати наступні види діяльності (але не обмежуватися тільки ними): проведення публічних кампаній, адвокасі та просвітницьких заходів, виставок, лекцій, показів, створення веб-сайтів в інтернеті і соціальних мережах.

За інших рівних умов будуть підтримані організації та ініціативні групи, які максимально відповідають пріоритетам конкурсу і довгостроково працюють у правозахисній сфері.

Проекти повинні бути реалізовані протягом 3 місяців в період з 15 вересня по 15 грудня 2013. Максимальний розмір можливого фінансування - 9000 гривень.

Процедура подання проектів:
Проекти можуть подавати як зареєстровані громадські організації, так і незареєстровані ініціативні групи (у складі мінімум 3 осіб).

Для подачі проекту необхідно заповнити прикладену до даного листа аплікаційну форму в електронному вигляді та надіслати її за адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду (тема листа - «На конкурс грантів»).

Вам буде повідомлено про отримання заявки протягом трьох робочих днів, у випадку якщо підтвердження не було, будь ласка, зв'яжіться з контактними особами по телефону. У процесі розгляду заявок експертна комісія може запросити додаткові документи, а також підтримати проект в неповному розмірі або запропонувати організації (ініціативної групи) скорегувати окремі види діяльності або бюджетні статті.

Заявки приймаються до 18:00 1 вересня 2013. Заявки, отримані після цього терміну, розглядатися не будуть. Заявки не будуть прийматися від політичних партій, релігійних організацій, бізнес структур та фізичних осіб.

Переможці конкурсу будуть названі до 7 вересня 2013. Фінансові кошти будуть перераховані на рахунки переможців конкурсу в періоді з 10 по 21 вересня 2011 р. Для цього переможцям конкурсу мінігрантів буде необхідно надати організаційні рахунки в Євро.

Контакти:
З усіх питань, пов'язаних з конкурсом, будь ласка, звертайтеся (у робочий час): Олександра Дворецька, моб.: +380 500 556 773, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
Кримський правозахисний центр «Дія» (Сімферополь)

Проект «Підвищення громадянської активності в Україні» здійснюється Кримським правозахисним центром «Дія» в партнерстві з громадською організацією «People in Need» («Людина в біді», м. Прага, Чехія) на території АР Крим. Проект реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Джерело : Кримський правозахисний центр «Дія»

Додатки : Аплікаційна форма ( appl_2013_rus.docx, 23 Kb )

Обласний конкурс "Разом в майбутнє"

Нормативні документи конкурсу міні-проектів "Разом в майбутнє":

1. Рішення Харківської обласної ради від 18 серпня 2011 року № 227-VI «Про запровадження обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад, затвердження Положення про нього та про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Харківській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 вересня 2010 року № 1805-V (зі змінами)».
  2. Розпорядження голови обласної ради від 26 грудня 2017 року № 200 «Про утворення Конкурсного комітету обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», затвердження його персонального складу та визнання деяких розпоряджень голови обласної ради такими, що втратили чинність».

3. Рішення Харківської обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ «Про затвердження Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад "Разом в майбутнє"».
  4. Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» (Додаток до рішення обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ).

Подати заявку на участь у конкурсі (онлайн)