Школа журналістики Українського католицького університету

Школа журналістики Українського католицького університету за підтримки Міністерства закордонних справ Данії оголошує набір до Школи міжнародної журналістики «Європейський Союз – Україна: Україна визначає своє майбутнє», яка відбудеться 26-28 вересня 2013 у Львові.

Концепція Школи міжнародної журналістики

Реалізація учасниками власного журналістського проекту в межах задекларованої теми.

Навики і вміння, які отримають учасники Школи:

навики спілкування з дипломатами, політиками, експертами; навики збору інформації, роботи «в полі», роботи в групах; вміння підготовки матеріалів безпосередньо під час події; вміння аналізувати зібрану інформацію.

Принципи роботи Школи

Під час роботи Школи всі її учасники будуть поділені на 6 міні-редакцій. З кожною міні-редакцією буде працювати ментор – журналіст-тренер.

Робочі мови школи – українська, російська, польська, англійська.

Умови участі

1. Відбір учасників Школи проводиться на конкурсній основі. Документи для участі в конкурсі можуть подавати студенти 4-5 курсів гуманітарних та соціально-економічних спеціальностей, а також молоді журналісти віком до 28 років.

2. Для участі в Школі потрібно вислати на електронну адресу ( Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ) розширене резюме учасника (має містити інформацію про освіту та професійний досвід конкурсанта, володіння мовами, навики роботи з ПК, контактні дані, особисті якості та хобі) + тези чи план статті (сценарій відеоматеріалу або радіопрограми). Важливо визначитися, в якому жанрі і для якого типу медіа (друковані чи Інтернет-ЗМІ, радіо, телебачення) ви будете писати свій журналістський матеріал.

3. Перевагу матимуть студенти і молоді журналісти, які мають публікації на тематику міжнародної політики та євроінтеграції (тексти публікацій потрібно відсканувати і долучити до заявки на участь в Школі).

4. Тематика тез/планів майбутніх матеріалів повинна стосуватися різноманітних аспектів взаємовідносин України з ЄС, зокрема ситуації з підписанням/непідписанням Договору про асоціацію ЄС з Україною (і можливими сценаріями/наслідками підписання чи непідписання).

5. Кожен учасник Школи за час її роботи повинен завершити свій журналістський матеріал і здати його організаторам. Для тих учасників, які готуватимуть аудіо чи відеоматеріали, визначається окремий дедлайн їх завершення.

6. Автори 6 найкращих журналістських матеріалів (переможців визначить спеціальне журі) отримають від організаторів Школи спеціальні призи (!!!).

Дедлайн подачі документів для участі в конкурсі – 1 вересня 2013 року

Списки учасників Школи будуть опубліковані на сайті Школи журналістики УКУ та її сторінці в Фейсбуці 6 вересня 2013 року

Важливо: проїзд, проживання і харчування іногородніх учасників Школи оплачують організатори.

Куратори конкурсу:

ДжерелоШкола журналістики УКУ

Обласний конкурс "Разом в майбутнє"

Нормативні документи конкурсу міні-проектів "Разом в майбутнє":

1. Рішення Харківської обласної ради від 18 серпня 2011 року № 227-VI «Про запровадження обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад, затвердження Положення про нього та про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Харківській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 вересня 2010 року № 1805-V (зі змінами)».
  2. Розпорядження голови обласної ради від 26 грудня 2017 року № 200 «Про утворення Конкурсного комітету обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», затвердження його персонального складу та визнання деяких розпоряджень голови обласної ради такими, що втратили чинність».

3. Рішення Харківської обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ «Про затвердження Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад "Разом в майбутнє"».
  4. Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» (Додаток до рішення обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ).

Подати заявку на участь у конкурсі (онлайн)