Оголошується набір до "Обласної школи громадського активіста"

У рамках реалізації регіональної цільової Програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2013 – 2015 роки «Діалог заради реформ: прозора влада та активна громада» оголошується набір до «Обласної школи громадського активіста».

«Ідея такої школи – це результат пошуку нових форматів взаємодії влади і громадськості, передбачений затвердженою Президентом України Віктором Януковичем Стратегією розвитку громадянського суспільства», – зазначила начальник управління комунікацій з громадськістю облдержадміністраціїМарія Борзенко.

За її словами, для формування в Україні сильного громадянського суспільства відповідним навикам роботи та інструментам взаємодії мають навчатися не тільки представники влади, а й громадських організацій.

Під час роботи школи заплановано навчання лідерів інститутів громадянського суспільства з питань доступу до публічної інформації, соціального замовлення, доступу до публічної інформації, надання організаційної та методичної допомоги у процесі реалізації громадських ініціатив. Крім того, школа є майданчиком для обміну досвідом між громадськими організаціями.

Також відповідно до заходів Програми облдержадміністрацією передбачено проведення семінарів-тренінгів з питань сприяння розвитку громадянського суспільства. Зокрема, щодо проведення консультацій з громадськістю, сприяння проведенню громадської експертизи, створення та налагодження роботи громадських рад, доступу до публічної інформації, соціального замовлення, проведення конкурсів проектів для фінансової підтримки ІГС, а також комунікативних навичок для працівників структурних підрозділів облдержадміністрації, працівників райдержадміністрацій, виконкомів міських рад міст обласного значення, відповідальних за напрям «робота з громадськістю».

Заходи в рамках Школи відбудуться у вересні-жовтні поточного року.

Організатори закликають досвідчені громадські організації долучитися до роботи «Обласної школи громадського активіста» у якості експертів або спікерів. Пропозиції громадськості щодо тем, спікерів та інших аспектів роботи «Обласної школи громадського активіста» приймаються до 20 серпня 2013 року.

Координати організаторів та форма надання пропозицій знаходяться за посиланням.

Обласний конкурс "Разом в майбутнє"

Нормативні документи конкурсу міні-проектів "Разом в майбутнє":

1. Рішення Харківської обласної ради від 18 серпня 2011 року № 227-VI «Про запровадження обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад, затвердження Положення про нього та про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування в Харківській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 вересня 2010 року № 1805-V (зі змінами)».
  2. Розпорядження голови обласної ради від 26 грудня 2017 року № 200 «Про утворення Конкурсного комітету обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», затвердження його персонального складу та визнання деяких розпоряджень голови обласної ради такими, що втратили чинність».

3. Рішення Харківської обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ «Про затвердження Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад "Разом в майбутнє"».
  4. Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» (Додаток до рішення обласної ради від 7 грудня 2017 року № 579-VІІ).

Подати заявку на участь у конкурсі (онлайн)