Почесні громадяни Харківської області

Звання "Почесний громадянин Харківської області" є найвищою обласною відзнакою, що присвоюється жителям Харківської області, регіонів України, громадянам інших країн в знак великої поваги до їх політичної та громадської діяльності, а також за вагомий внесок у розвиток Харківського регіону у сферах економіки, культури, мистецтва, спорту, науки та інших сферах суспільно-громадського життя, що сприяло піднесенню авторитету регіону як на державному, так і на міжнародному рівні.

Початок розділу

МИСНІЧЕНКО Владислав Петрович

МИСНІЧЕНКО ВЛАДИСЛАВ ПЕТРОВИЧ, народився 13 квітня 1929 року в селищі Коломак Коломацького району Харківської області. Громадянин України.

З 1936 року по вереснь 1941 року навчався в школі.

З початку Великої Вітчизняної війни родина евакуювалась в м. Ніжній Тагіл Свердловської області.

В 1942-1943 роках працював на танковому заводі №183.

В 1946 році закінчив 10 класів і поступив у Харківський авіаційний інститут.

Після закінчення інституту з 1952 по 1955 рік працював старшим інженером на заводі.

3 1955 року - заступник завідуючого відділом комсомольських організацій Харківського обкому ЛКСМУ.

З вересня 1957 року - інструктор відділу партійних органів Харківського обкому партії.

З травня 1959 року - заступник завідуючого відділом партійних органів того ж обкому КПУ.

В грудні 1964 року був обраний другим секретарем Харківського міськкому партії, а в 1972 році - другим секретарем Харківського обкому Компартії України.

З червня 1980 року до січня 1990 року - перший секретар Харківського обкому Компартії України.

Після виходу на пенсію з червня 1993 року працюю головним редактором міжрегіонального промислового видання «Сільській журнал».

За роки праці був нагороджений орденами: «Жовтневої революції», «Знак пошани», двома орденами «Трудового Червоного прапора», 5-ма медалями, Почесною Грамотою Верховної Ради Української РСР. Маю науковий ступінь кандидата економічних наук, звання «Заслужений журналіст України», учасник Великої Вітчизняної війни.

Був делегатом XXV - XXVII з’їздів КПРС; XXIII - XXVIII з’їздів Компартії України.
Обирався членом ЦК КПРС, ЦК Компартії України, Харківської обкому партії, а також депутатом Верховної Ради УРСР X та XI скликань, Верховної Ради СРСР X та XI скликань, Харківської обласної Ради - одинадцять разів.

26 березня 2006 р. обраний депутатом Харківської обласної ради

Місце проживання: м. Харків.

У складі Асоціації об’єдналися 458 рад різного рівня, що складає 97,9% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 5 об’єднаних територіальних громад