Почесні громадяни Харківської області

Звання "Почесний громадянин Харківської області" є найвищою обласною відзнакою, що присвоюється жителям Харківської області, регіонів України, громадянам інших країн в знак великої поваги до їх політичної та громадської діяльності, а також за вагомий внесок у розвиток Харківського регіону у сферах економіки, культури, мистецтва, спорту, науки та інших сферах суспільно-громадського життя, що сприяло піднесенню авторитету регіону як на державному, так і на міжнародному рівні.

Початок розділу

МАСЕЛЬСЬКИЙ Олександр Степанович (посмертно)

Народився 07 грудня 1936 року у с. Хмільове, Хмілівського району, Кіровоградської області. Помер у квітні 1996 року. Освіта вища, у 1963 році закінчив Уманський сільськогосподарський інститут ім.О.Горького за спеціальністю «рільництво», отримав кваліфікацію агроном-рільник. Кандидат сільськогосподарських наук. Загальний трудовий стаж - 41 рік. Трудову діяльність почав у 1954 році колгоспником, працював бригадиром. Після закінчення Уманського сільськогосподарського інституту з 1963 по 1966 рік працював головним агрономом радгоспу „Комуніст” Червонолиманського району Донецької області. З жовтня 1969 по березень 1973 років працював на посаді директора радгоспу „Красный Октябрь” Балаклійського району Харківської області, а з 1974 року - на посаді голови виконавчого комітету Валківської районної ради Харківської області. З січня 1979 по липень 1982 років - заступник голови виконавчого комітету Харківської обласної Ради народних депутатів, а потім - перший заступник голови виконавчого комітету Харківської обласної Ради народних депутатів (07.1982-03.1983 рр.), голова виконавчого комітету Харківської обласної Ради народних депутатів (03.1983-01.1991 рр.), голова Харківської обласної Ради народних депутатів (01.1991-03.1992 рр.), (02.1995-07.1995 рр.), представник Президента України в Харківській області (03.1992-02.1995 рр.), голова Харківської обласної державної адміністрації (07.1995-04.1996 рр.). За роки трудової діяльності Масельський Олександр Степанович зробив вагомий внесок у розвиток усіх галузей як Харківщини, так і всієї України, зокрема у піднесенні економіки сільського господарства, запровадженні новітніх технологій у промисловості. За вагомий внесок в розбудову країни Масельський Олександр Степанович був нагороджений двома орденами Трудового Червоного Прапора (1973р., 1976 р.), медаллю „За доблесну працю” (1970 р.). Заслужений працівник сільського господарства України (1993 р.). Герой України (2007 р.).

У складі Асоціації об’єдналися 458 рад різного рівня, що складає 97,9% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 5 об’єднаних територіальних громад