Почесні громадяни Харківської області

Звання "Почесний громадянин Харківської області" є найвищою обласною відзнакою, що присвоюється жителям Харківської області, регіонів України, громадянам інших країн в знак великої поваги до їх політичної та громадської діяльності, а також за вагомий внесок у розвиток Харківського регіону у сферах економіки, культури, мистецтва, спорту, науки та інших сферах суспільно-громадського життя, що сприяло піднесенню авторитету регіону як на державному, так і на міжнародному рівні.

Початок розділу

ВИШНЕВСЬКА Марія Костянтинівна

ВИШНЕВСЬКА МАРІЯ КОСТЯНТИНІВНА, народилася 25 грудня 1940 року у м. Харкові. Громадянка України.

Після закінчення школи у 1960 році поступила в Донецький інститут радянської торгівлі, який закінчила у 1965 році.

З 1965 по 1969 роки працювала у військових частинах на планово-організаційних роботах.

З 1969 по 1990 роки працювала в апараті облфінвідділу на посадах економіста, старшого економіста, начальника відділу, заступника начальника.

У 1990 році була призначена начальником Державної податкової адміністрації у Харківській області, де працювала до 2000 року.

З 2000 року по цей час працюю в апараті обласної ради, спочатку на посаді голови постійної комісії з питань бюджету, потім заступника голови обласної ради.

Маю науковий ступінь, вчене звання кандидата економічних наук, доцент кафедри аудиту та оподаткування Харківського економічного університету.

Нагороджена: орденом «Знак пошани», орденом княгині Ольги ІІІ ступеню, орденом «Варвари Великомучениці», орденом «Святого Володимира», орденом «З нагоди 2000-ліття Різдва Христова», медаллю «Ветеран Праці», знаком «Відмінник фінансової роботи», Почесними грамотами ДПА України, почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної ради, Почесною відзнакою Харківської обласної ради «Слобожанська слава», почесною грамотою Президента України, Почесною грамотою Верховної Ради України, відзнакою МВС України «За сприяння органам внутрішніх справ України», медаллю «Ділова людина України», нагрудним знаком «Лідери ХХІ століття», «Харків’янин року», «Ділова жінка року».

Почесний громадянин Харківської області.

26 березня 2006 р. обрана депутатом Харківської обласної ради

Член політичної партії «Народний Союз Наша Україна».

Місце проживання: м. Харків.

У складі Асоціації об’єдналися 387 рад різного рівня, що складає 98,4% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 17 об’єднаних територіальних громад