Почесні громадяни Харківської області

Звання "Почесний громадянин Харківської області" є найвищою обласною відзнакою, що присвоюється жителям Харківської області, регіонів України, громадянам інших країн в знак великої поваги до їх політичної та громадської діяльності, а також за вагомий внесок у розвиток Харківського регіону у сферах економіки, культури, мистецтва, спорту, науки та інших сферах суспільно-громадського життя, що сприяло піднесенню авторитету регіону як на державному, так і на міжнародному рівні.

Початок розділу

СУРКІС Григорій Михайлович

Народився 4 вересня 1949 року в Одесі. У 1972 році закінчив Київський технологічний інститут харчової промисловості. В 1974-1988 рр. працював у тресті "Київжитлорембудмонтаж", у 1988-1991 рр. - на керівних посадах в Київському міськвиконкомі, у 1993-1998 рр. - президент Українського промислово-фінансового концерну "Славутич" та ЗАТ "Футбольний клуб "Динамо" Київ".

Посол України в Раді Європи з питань спорту, толерантності та чесної гри.

З 1998 - 2006 рр. - народний депутат України.

З 1996 по 2000 рр. обіймав посади президента Професіональної футбольної ліги України та віце-президента Федерації футболу України. З серпня 2000 року - президент Федерації футболу України.

Член Національного олімпійського комітету України (з 1998 року), віце-президент НОК України (з 2006 року).

Член Комітету національних асоціацій ФІФА (з 2000 року). Голова Комітету футзалу та пляжного футболу (з 2007 року). Заступник голови Комітету по стадіонах та безпеці (з 2007 року). член Виконкому УЄФА (з 2004 року). Очолює Раду стратегічного розвитку професіонального футболу.

Повний кавалер ордену "За заслуги", нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня. Кавалер Почесної нагороди Республіки Італія "Орден Командора".