Почесні громадяни Харківської області

Звання "Почесний громадянин Харківської області" є найвищою обласною відзнакою, що присвоюється жителям Харківської області, регіонів України, громадянам інших країн в знак великої поваги до їх політичної та громадської діяльності, а також за вагомий внесок у розвиток Харківського регіону у сферах економіки, культури, мистецтва, спорту, науки та інших сферах суспільно-громадського життя, що сприяло піднесенню авторитету регіону як на державному, так і на міжнародному рівні.

Початок розділу

КОТЛЯРЕВСЬКИЙ Олексій Іванович

КОТЛЯРЕВСЬКИЙ ОЛЕКСІЙ ІВАНОВИЧ, народився 7 березня 1936 року в селі Оврамківщина Охтирського району Сумської області. Громадянин України.

Освіта вища. В 1963 році закінчив Харківський сільськогосподарський інститут за фахом агроном-економіст, а в 1973 році – Заочну Вищу партійну школу при ЦК КПРС.

Трудову діяльність розпочав у 1953 році в селі Жовтневе Охтирського району Сумської області колгоспником, потім завідуючим сільським клубом, завідуючим відділом, інструктором, другим секретарем Груньського райкому комсомолу.

Військову службу проходив у Військово-Морському флоті.

Після закінчення інституту проживаю і працюю на Харківщині: головним економістом радгоспу «Кегичівський» Кегичівського району, першим секретарем Сахновщинського райкому комсомолу, потім секретарем і другим секретарем Сахновщинського райкому Компартії України.

З 1972 року перший секретар Шевченківського райкому Компартії України.

В 1985 році був призначений начальником Державної інспекції по заготівлях і якості сільськогосподарської продукції Харківської області.

В 1998 році вийшов на пенсію і був обраний заступником голови, а потім головою Харківської ради Організації ветеранів України, де працюю до цього часу.

Депутат Харківської обласної ради V скликання.

31 жовтня 2010 р. обраний депутатом Харківської обласної ради VI скликання.

Член Комуністичної партії України.

Місце проживання: м.Харків.