Центр розвитку громад Асоціації: запрошуємо на безоплатне навчання!

Польське національне агентство з питань енергозбереження ( Krajowa Agencja Poszanowania Energii - KAPE S.A., https://www.kape.gov.pl/ )

та Фонд збереження енергії ( Fundacja Poszanowania Energii – FPE, https://fpe.org.pl/ ) з головними офісами у Варшаві мають честь повідомити про запуск ІІ фази навчального проекту технічної допомоги в Україні Е-ЕТАР.

Запрошуємо взяти участь у безкоштовному онлайн-тренінгу для кандидатів в енергетичні аудитори в будівельній галузі. Курс включає теоретичні відео-лекції, онлайн-консультації, тестові завдання та інші матеріали. Викладачами та авторами лекцій є учасники І фази проекту, які пройшли курс підвищення кваліфікації з енергетичного аудиту у Варшаві.

Реєстрація на курс за посиланням:

Участь у навчанні безплатна.

Початок навчання та запуск онлайн-платформи:

6 вересня 2021 р. о 12:00

Кінець навчання та закриття онлайн-платформи:

31 жовтня 2021 р. о 12:00

Проект повністю фінансується Національним фондом охорони довкілля та водного господарства (NFOŚiGW) з головним офісом у Варшаві (www.nfosigw.gov.pl). Проект був схвалений Міністерством регіонального розвитку, будівництва, житлово-комунального господарства України (МІНРЕГІОН) на початку 2019 року та реалізується у співпраці з Німецькою федеральною компанією GIZ.

Детальна інформація про проект доступна на веб-сайті: https://e-etap.com.ua/.

Взяти участь у безплатному навчанні можуть усі, хто має інженерну освіту за спеціальностями, пов’язаними з будівництвом, опаленням та вентиляцією, енергетикою та архітектурою. На навчання також запрошуємо студентів останніх курсів технічних спеціальностей.

Кількість місць обмежена до 340 учасників, вирішальне значення має порядок подання заявок!

Програма курсу

1.

Вступ. Інформація про проект E-ETAP. Мета, структура курсу та вимоги. Інформація про закон про охорону, використання та обробку особистих даних. Презентація лекторів.

2.

Енергетична ефективність. Структура, типові технології та енергоспоживання житлових будинків в Україні. Комплексна термомодернізація житлових будинків. Фінансова оцінка та оптимізація запланованих заходів.

3.

Політика енергоефективності у будівельній галузі ЄС та України. Фінансові інструменти - Фонд енергоефективності. Українські стандарти та законодавство у галузі термомодернізації будівель та енергетичного аудиту.

4.

Основні методи та вимірювальні прилади в енергетичній діагностиці будівель. Моніторинг та аналіз фактичного споживання тепла та електроенергії.

5.

Оцінка стану існуючої будівлі. Визначення втрат тепла через огороджувальні конструкції будівлі.

6.

Енергоспоживання систем опалення та ГВП. Енергоспоживання систем вентиляції та охолодження повітря в будівлях, алгоритм розрахунку.

7.

Енергетичний баланс будівлі

8.

Сертифікат енергоефективності будівлі

9.

Практичні розрахунки - приклад

Водночас просимо про поширення інформації серед спеціалістів з галузей будівництва, архітектури та енергетики. Дякую!

З повагою,

доктор технічних наук Роман Бабут,

радник ради директорів з міжнародного співробітництва

Національного агентства з питань енергозбереження

Республіки Польща

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...