Почесні громадяни Харківської області

Звання "Почесний громадянин Харківської області" є найвищою обласною відзнакою, що присвоюється жителям Харківської області, регіонів України, громадянам інших країн в знак великої поваги до їх політичної та громадської діяльності, а також за вагомий внесок у розвиток Харківського регіону у сферах економіки, культури, мистецтва, спорту, науки та інших сферах суспільно-громадського життя, що сприяло піднесенню авторитету регіону як на державному, так і на міжнародному рівні.

Початок розділу

АХМЕТОВ Ринат Леонідович

Народився 21 вересня 1966 року.

У 1983 році закінчив школу. Вищу освіту здобув у Донецькому державному університеті. З 90-х років займається підприємницькою діяльністю. Сьогодні – президент компанії СКМ, на підприємствах якої працює більше 160 тисяч чоловік.

Почесний президент футбольного клубу "Шахтар".

Народний депутат України VI скликання.

Звання, нагороди: Заслужений діяч фізкультури і спорту України. Повний кавалер ордена "За заслуги". Нагороджений медаллю "Шахтарська слава" I-III ступенів, золотою медаллю Чемпіонату України по футболу (2002, 2005 і 2006 рр.). Лауреат премії "Визнання" - "за ваговитий внесок в меценатство".