Почесні громадяни Харківської області

Звання "Почесний громадянин Харківської області" є найвищою обласною відзнакою, що присвоюється жителям Харківської області, регіонів України, громадянам інших країн в знак великої поваги до їх політичної та громадської діяльності, а також за вагомий внесок у розвиток Харківського регіону у сферах економіки, культури, мистецтва, спорту, науки та інших сферах суспільно-громадського життя, що сприяло піднесенню авторитету регіону як на державному, так і на міжнародному рівні.

Початок розділу

ПІЛІГРАМ Сергій Сергійович

Народився 4 грудня 1936 року в м.Хабаровськ. Закінчив Харківський інститут інженерів комунального будівництва. З 2006 року і по сьогодні працює генеральним радником з науки і інвестицій генерального директора КП КГ «Харківкомуночиствод».

З 1957 по 1966 рр. працював муляром, майстром, виконробом.

З 1966 по 1989 рр. обіймає посаду головного інженера на підприємствах «Моторбуд», «Промбуд-2», «Харківпромбуд».

З 1989 по 1994 рр. – перший заступник генерального директора територіального будівельного об’єднання «Харківбуд».

З 1995 по 1998 рр. – начальник управління житлово-комунального господарства Харківської облдержадміністрації.

З 1998 по 2006 рр. – заступник генерального директора ДКП КГ «Харківкомуночиствод».

Нагороди та почесні звання: Заслужений будівельник України, нагороджений Почесною грамотою Президії Верховної Ради УРСР (1986 р.), орденом «Знак Пошани» (1971 р.), орденом «За заслуги» ІІІ ступеню (1998 р.), орденом «За заслуги» ІІ ступеню (2009 р.), Державною премією України в галузі науки і техніки, Почесною відзнакою Харківської обласної ради «Слобожанська слава».

Учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, землетрусу у Вірменії.

Депутат Харківської міської ради трьох скликань (1985-1990 рр.), кандидат технічних наук, професор, дійсний член Академії будівництва України.

У складі Асоціації об’єдналися 458 рад різного рівня, що складає 97,9% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 5 об’єднаних територіальних громад