Почесні громадяни Харківської області

Звання "Почесний громадянин Харківської області" є найвищою обласною відзнакою, що присвоюється жителям Харківської області, регіонів України, громадянам інших країн в знак великої поваги до їх політичної та громадської діяльності, а також за вагомий внесок у розвиток Харківського регіону у сферах економіки, культури, мистецтва, спорту, науки та інших сферах суспільно-громадського життя, що сприяло піднесенню авторитету регіону як на державному, так і на міжнародному рівні.

Початок розділу

КАЛАНТАЙ Іван Федорович

Народився 26 червня 1936 року в сел. Нова Водолага Харківської області в сім’ї робітника. Закінчив Липкуватівський сільськогосподарський технікум, згодом – Харківський інститут сільського господарства ім. Докучаєва. У 1985 році обирався депутатом Верховної Ради УРСР ХІ скликання.

У 1991-1992 рр. – заступник начальника Управління сільського господарства Нововодолазького райвиконкому.

З 1994 по 1995 рр. – голова Нововодолазької районної ради народних депутатів.

З 1995 по 1998 рр. голова Нововодолазької райдержадміністрації.

У 1998-2000 рр. – голова Нововодолазької районної ради.

Звання та нагороди: Герой Соціалістичної праці (1971 р.), орден Трудового Червоного прапора (1971р., 1976 р.), орден «Знак Пошани» (1973 р.), медаль «За трудову доблесть» (1976 р.), медаль «Ветеран праці», Почесна грамота Президії Верховної Ради України (1986 р.). З 2001 року – Почесний громадянин Первомайського району; з 2003 року – Почесний громадянин Нововодолажчини.

Карта-схема територіальних громад та районів Харківської області.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 53 громади, 7 районних рад та Харківська обласна рада, що складає 95,3% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...