Почесні громадяни Харківської області

Звання "Почесний громадянин Харківської області" є найвищою обласною відзнакою, що присвоюється жителям Харківської області, регіонів України, громадянам інших країн в знак великої поваги до їх політичної та громадської діяльності, а також за вагомий внесок у розвиток Харківського регіону у сферах економіки, культури, мистецтва, спорту, науки та інших сферах суспільно-громадського життя, що сприяло піднесенню авторитету регіону як на державному, так і на міжнародному рівні.

Початок розділу

ДЖИГАЛОВА (ФІЛАТОВА) Людмила Станіславівна

Народилася 22 січня 1962 року. Закінчила Харківську академію фізичної культури. Працює викладачем кафедри олімпійського та професійного спорту Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С.Сковороди.

Почала займатися легкою атлетикою у 1977 році у заслуженого тренера СРСР Іванова Петра Петровича. З 1984 по 1992 рік входила до складу команди СРСР з легкої атлетики. Багаторазова переможниця та призер чемпіонатів, кубків СРСР та літніх Спартакіад народів СРСР.

Екс-рекордсменка світу, дворазова чемпіонка Європи, дворазова переможниця кубку світу, срібна та бронзова призерка Всесвітньої літньої Універсіади.

Дворазова чемпіонка Олімпійських ігор: XXIV Олімпійських ігор в естафетному бігу 4*400 м в 1988 році в Сеулі (Корея) та XXV Олімпійських ігор у 1992 році в Барселоні (Іспанія).

Протягом останніх семи років проводить практичні заняття зі спортсменами відділення шорт-треку комунального закладу школи вищої спортивної майстерності. Серед її вихованців чимало переможців та призерів чемпіонатів, кубків світу та Європи.

Заслужений майстер спорту СРСР.

Нагороди: медаль «За трудову доблесть» (1988 р.), орден «Святої Ольги» IIIступеня.