Почесні громадяни Харківської області

Звання "Почесний громадянин Харківської області" є найвищою обласною відзнакою, що присвоюється жителям Харківської області, регіонів України, громадянам інших країн в знак великої поваги до їх політичної та громадської діяльності, а також за вагомий внесок у розвиток Харківського регіону у сферах економіки, культури, мистецтва, спорту, науки та інших сферах суспільно-громадського життя, що сприяло піднесенню авторитету регіону як на державному, так і на міжнародному рівні.

Початок розділу

ГОЛОВКО Валерій Олексійович

ГОЛОВКО ВАЛЕРІЙ ОЛЕКСІЙОВИЧ, народився 25 лютого 1950 року в с. Старомихайлівка Мар’їнського району Донецької області. Громадянин України.

Освіта вища: з 1967 по 1972 рік навчався в Харківському зооветеринарному інституті на ветеринарному факультеті, спеціальність: ветеринарія, кваліфікація: ветеринарний лікар.

Доктор ветеринарних наук, професор, член-кореспондент Української академії аграрних наук, Заслужений діяч науки та техніки України.

Трудова діяльність:
з 1972 року по 1973 рік працював в колгоспі ім. Свєрдлова Яковлівського району Бєлгородської області.

З 1973 по 1974 рік - служба в Збройних Силах.

З 16.07.1974 по 10.12.1974 працював головним ветеринарним лікарем радгоспу «Дергачівський».

З 1974 по 1977 рік – старший ветеринарний лікар Харківського обласного управління сільського господарства.

З 1977 по 1980 рік – головний ветеринарний лікар «Харківтваринпром».

З 1980 рік по 1984 рік - інструктор відділу сільського господарства та харчової промисловості Харківського обкому Компартії України.

З 1984 рік по 1986 рік навчався у Вищій партійній школі при ЦК Компартії України.

З 1986 рік по 1989 рік – секретар партійного комітету облагропрому.

З 1989 року по 2001 рік - директор Інституту шовківництва Української академії аграрних наук.

З березня 2001 року по листопад 2001 року – ректор Харківського зооветеринарного інституту.

З 30 листопада 2001 року по теперішній час – ректор Харківської державної зооветеринарної академії.

26 березня 2006 р. обраний депутатом Харківської обласної ради

Член Партії регіонів.

Місто проживання: м. Харків.

У складі Асоціації об’єдналися 458 рад різного рівня, що складає 97,9% від загальної кількості місцевих рад Харківської області, у тому числі 5 об’єднаних територіальних громад